Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szeretnék a videóim elejére...

Szeretnék a videóim elejére egy 5-10mp-es zenés introt, ami megadja a kezdeti hangulatot. Ide használhatok bármilyen letöltött zenét?

Figyelt kérdés

Az a tervem, amit sok helyen láttam már, hogy elindul a videó, elkezdenek beszélni benne kb 10mp-et, tömören, hogy miről fog szólni a videó, majd bevágnak egy kb 10mp-es kisfilmet, ami minden videóban ugyan az.

Ez alatt szól zene. A videót megvágnám én, saját lenne, bár ahhoz is elfogadok valami jó programot, ha tudok, és megkönnyíti a dolgom.

A zenét honnan szerezzem? Bármit letölthetek és alávágom és ennyi?

Majd gond nélkül kitehetem minden videóm elejére?

Ha netán felkerülne más oldalakra is, nem szeretném, hogy a zene miatt letiltsák a videót, vagy bárki jogsértés miatt feljelentene.

Érdemes lehet letölteni ami tetszik, és kicsit megmixelni? Belegyorsítani, meg 1-2 plusz ütemet adni hozzá?

2023. febr. 5. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Hova akarod kitenni? Youtube?

Vannak fent ugy zenek hogy “no copyright” onnan tolthetsz nyugodtan, nem fogja letiltani, de eleg sok zenet egyebkent letilt.

Telefonon vagy gepen szerkesztesz?

Iphonera van egy jo szerkeszto “imovie”

2023. febr. 5. 12:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Jogvédett zenét nem tehetsz alá. A YouTubenak vannak erre zenéi ami szabadon felhasználható, legalábbis ha aYouTubera készül a videó, más oldalakon ezekből is lehet gond. Ami tutibiztos hogy nem lesz gond sehol, az a saját zene. Egy mezei szintetizátorral is már egész jó multitrack felvételt lehet készíteni ami tökéletes erre a célra, de felkérhetsz zenészt is, hogy csináljon neked egy 10 másodperces zenét erre a célra, azt megveszed tőle egy összegért amit mond és onnantól kezdve annak a jogai a tiéd, azt csinálsz vele amit akarsz és csak te.
2023. febr. 5. 12:31
 3/5 anonim ***** válasza:

"Bármit letölthetek és alávágom és ennyi?"

Nem, dehogyis. Minden szerzemény, akár zenemű, akár vers, bármi, szerzői jogvédelem alatt áll. Az adott mű license határozza meg, hogy mire használható fel.

A legegyszerűbb megoldás, hogy felmész olyan oldalakra, mint a Youtube Audio Library, és ott keresel olyan zenét, amit felhasználhatsz. Az ilyeneknek eléggé megengedő a licence, de azért az ÁSZF-et olvasd el.

2023. febr. 5. 12:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Iphonnal veszem fel a videót, de szerintem gépen szerkesztek majd.

Első videóm lesz, nem tudom hogy melyik a legegyszerűbb megoldás.

A hangot géphez csatolt mikrofonnal venném fel mellé.

Keresek akkor egy no copyright zenét, teszek rá egy gyorsítást és ennyi.

Meg megnézem a yt audio libraryt is, köszi a tippeket!

A videókat a saját weboldalamra fogom feltölteni, de lehet hogy vimeo-n keresztül. Tiktokra és instára is fognak menni, youtubera nem hiszem.

2023. febr. 5. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:

"Iphonnal veszem fel a videót"

oh jaj

2023. febr. 5. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!