Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom átállítani a...

Hogyan tudom átállítani a billentyüzetet, hogy az Ö ne é.t írjon és az Ü ne ő.t?

Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 09:33
 1/9 anonim ***** válasza:

- Felcseréled a két billentyűt.

- Megváltoztatod a billentyűzetkiosztást.

2023. jan. 30. 09:36
 2/9 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ezeket a beállításokat találtam.

Mit, hogyan kellene állítanom?

2023. jan. 30. 09:36
 3/9 anonim ***** válasza:

Milyen hülye billentyűzeted van neked?

Ez egy laptop? Matricázott?

Rendesen fel vannak telepítve a gyártói driverek (bár nem kéne, hogy köze legyen ehhez). Mit ír akkor az É-vel? Azzal is É-t? Ü-val Ü-t? Akkor kezd úgy tűnni, hogy hardveres a hiba, és szoftveresen sem tudod áthidalni.

Másik rendszeren is rossz a bevitel? (pl próbálj meg egy ubuntu live-ot pendrive-ról (ventoy-jal formázd újra a pendrive-ot (töröl minden adatot), utána csak bedobod az iso fájlt, és bootolhatsz róla a ventoy UEFI manageréről))

Amúgy meg powertoys-ban van elvileg egy gombcsere kiegészítő (ez hivatalos microsoft beépülő, csak külön kell telepíteni valamiért a csoamgot), vagy autohotkey-jel is fel lehet cserélni billentyűket. De ha két É-d és Ü-d van, akkor nem igazán lehet felcserélni, mert az É-t és Ü-t is felcserélné.

2023. jan. 30. 11:15
 4/9 anonim ***** válasza:
Ü helyett Ő-re gondoltam végig, bocsánat, belekavarodtam már 😃
2023. jan. 30. 11:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindig is így írt, vagy csak most lett valami baja?

Milyen a billentyűzet kiosztása? (Nem a szoftveres beállításra gondolok, hanem magára a billentyűzetre.)

2023. jan. 30. 11:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Most vettem a laptopot. Szerintem azt lenne jó elérnem, hogy a listában ahol kiválasztom a billentyüzetet megjelenjen a német-magyar, de ahol telepíteni is lehet. Szóval ott nem találok német-magyart csak német (ausztriai) - német vagy német (németországi) német van
2023. jan. 30. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Mert "német-magyar" kiosztás nem létezik. Vagy német, vagy magyar. Az, hogy sok nyelvhez több régió, és kiosztás is tartozhat, az már egy más kérdés.
2023. jan. 30. 12:38
 8/9 A kérdező kommentje:

Akkor máshogy kérdezem.

Hogy tudom elérni, hogy működjenek a következő cikkben említett billentyű kombinációk?

[link]

2023. jan. 30. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor jó a beállításod.

A magyar gomboknak megfelelő helyen lesznek a magyar billentyűk.

Ragaszd fel magyar billentyűmatricával.

bármondjuk ha erre van igényed, akkor nem tudom mit szarevősködsz egy használt német billentyűzetes hulladékkal... vettél volna magyart.

2023. jan. 30. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!