Érdemes Unreal Engine fejlesztést tanulni? Mennyit lehet vele keresni és milyen lehetőségek vannak a piacon a program ismeretével? Akár világszinten. Akár európai szinten. Vagy csak a magyar területen?
Nem az lényeg, hogy érdemes-e, hanem hogy valakit érdekel-e. Ha valakit érdekel, akkor persze, van motiváció.
Milyen lehetőségek vannak? Mármint álláslehetőségek, keresnek-e fejlesztő stúdiók fejlesztőket Unreal Engine-re?
Level designerből szerintem Dunát lehetne rekeszteni. Van egy magyar youtuber srác, ő level designről készít videókat (Mario), különböző template-ekre készít pályákat, megvehető, letölthető asseteket használva. Ezt könnyen meg lehet tanulni. Az ilyen típusú emberek ennek megfelelően sokan vannak és ez még önmagában kevés ahhoz, hogy egy komolyabb fejlesztő stúdió felvegyen.
Ha ismered az Unreal motort oda-vissza és eredetileg C++ fejlesztő is vagy, vagy mondjuk a Blender ördögi használója művészi érzékkel és tudsz új modelleket is készíteni, akkor van esélyed szerintem, akkor jól fizető munkákat lehet találni havi 5 ezer eurótól a csillagos égig, attól függően, hogy mi a tudományod.
Plusz kell jó angol is, ezt mellékesen megjegyzem és ahogy észrevettem, ha német céghez jelentkezne valaki, ők szeretik, ha németül is tud a jelentkező.
Vagy lehetsz indie fejlesztő, készíthetsz saját játékokat, de ezt is már annyian csinálják, hogy a játéknak igencsak ki kell tűnnie a tömegből és jelentős pénzügyi források kellenek, hogy be tudd reklámozni és még ekkor sem biztos a siker. Gyakori módszer, hogy el szokták még küldeni ismert youtubereknek, streamelőknek is a játékokat, de ha nincs szerencséd, akkor ők is pénzt kérnek cserébe nem keveset és benne van a pakliban, hogy nem fog nekik tetszeni és lehúzzák a játékot ami nem jön jól. Van benne kockázat.
Ez ne szegje kedved, ha nagyon érdekel és ha elkezded azt érzed, hogy szereted csinálni, akkor mindenképpen jó. Minimum tapasztalatokat tudsz szerezni, de ha valami jó, nagyon eredetit csinálsz, akkor még bevétel is lehet belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!