Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám,beállitani a...

Hogyan tudnám,beállitani a pc.monitorján a következőket ??

Figyelt kérdés
Adott egy Samsung Syncmaster 943 SN monitor /Windows 7/,ahol a tálca piros szinü,a monitor 2 oldala függőlegesen kb.4-5 cm. szélesen fekete szinre volt állitva.Valamit elnyomtam és nem tudom visszaállitani.A képernyő kimélő kép az egész monitort beteriti.Nem nagy pc.szakértő vagyok,szivesen fogadnák egy kezdőnek adott kimeritő és alapos segitő választ.Üdv minden segíteni akarónak!A google a barátod nevü válaszokkal nem tudnék mit kezdeni !Mégegyszer megköszönném a segitő válaszokat !!

#képernyő beállítás #pc.monitor beállitás
2023. jan. 22. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Jobb gomb az asztalon, képernyő beállítások vagy felbontás, nem emlékszem pontosan. Ott beállítod 1360x768-as felbontásra, ez kell a monitorodnak.

Ha nem marad meg ez a beállítás, akkor valószínűleg a videokártyád driverét (illesztőprogramját) kell újratelepíteni.

2023. jan. 22. 12:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném, a piros csík az valami momitor hibára utalna. A fekete csík két oldalt az csak egy rosszul beállított felbontásra. Lehet, hogy van a monitoron egy AUTO gomb, azt érdemes lehet megnyomni, miután felbontást állítottál.
2023. jan. 22. 12:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkét választ.1.-nek válaszolnám,hogy a felbontás az 1360x768 ,eddig is az volt.A pc-t nemrég vettem teljesen felujitott állapotban.A 2.-nak mondanám,hogy a tálca az a piros /kb 2 cm magas,De lehet állitani magassabbra is,és ott van egy csomó ikon.Nem hibának értettem a piros csikot.Szoktam a szinét havonta változtatni /kékre,zöldre...stb,mikor milyen kedvem van/Amikor a tálca szinét beállitottam,akkor csináltam a két oldalt a széles sávot,fekete szinüre/ott helyeztem el egy jó pár ikont/
2023. jan. 22. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Tehát a háttér két oldalán volt 2 függőleges fekete sáv, ami felett látszott a tálca?

És most pedig szét van húzva, vagy arányosan kinagyítva, és levágva ugyanaz a háttér?

Valószínűleg a háttered pl 1024x768 felbontású volt (vagy más 4:3 felbontású), a monitor meg 1360x768, így két oldalt volt 2 részben összesen 336 pixelnyi hely.

Ezt ott tudod beállítani, ahol a hátteret:

Az asztal üres részén jobb gomb, testreszabás (vagy személyre szabás, vagy megjelenés, nem tudom mi a neve).

Bal alul az "asztal háttere"-re katt. Ez után lesz bal alul egy lenyíló menü, amit állítgathatsz.

Az egyik opció az lesz, amit szeretnél, hogy magasságra megegyezteti a monitoroddal a hátteret, de nem közelít jobban bele, és nem is nyújtja szét.

2023. jan. 22. 15:37
 5/5 A kérdező kommentje:
4/4-nek,nagyon szépen köszönöm a választ,sikerült !!!! Az asztal hátterének a kiválasztása közül /kitöltés,illesztés,nyújtás,mozaik,középen/az ILLESZTÉS nevü lett a jó ! További szebb napokat ! Üdv.
2023. jan. 22. 18:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!