Hogy használjam a laptopot külső monitorral ergonómiailag?
Figyelt kérdés
Jelenleg csak egy laptopom van és erről dolgozok itthonról. Tudom, hogy rossz a hátnak, nyaknak stb. Szeretnék venni egy monitort a laptophoz, de nem tudom elképzelni, hogy ez élesben hogy nézne ki.
Mármint a laptop mögé nem tehetem a monitort, mert akkor nem látom. Ha meg mellé teszem akkor egész nap oldalra kell néznem? Érdemes venni egy billentyűzetet is hozzá?
Tudom, hogy hülye kérdések, de nagy segítség lenne, ha megosztanátok a tapasztalatokat.
2023. jan. 18. 14:00
1/6 A kérdező kommentje:
Elég sokat gépelek/nyomkodom a billentyűket.
2023. jan. 18. 14:03
2/6 anonim válasza:
2 monitor esetén ergonómialig az a jó felállás hogy egyik fő monitor veled szemben van, a másik, amit kevésbé nézel, pedig oldalt. Ha laptopról van szó akkor azt érdemes a monitorral egy szintbe emelni valami laptop tartóval. Innen kezdve ugrik annak a billentyűzetnek a használata, ezért rá kell dugj egy rendes billentyűzetet, ami párezer forint.
3/6 anonim válasza:
Ja és már csak a méret miatt is a monitort fogod többet nézni, tehát ez legyen előtted, a laptop meg tőle balra-jobbra egy szintben, egy vonalban a monitorral.
4/6 anonim válasza:
És akkor máris az asztali gépnél tartunk...
5/6 anonim válasza:
Miből gondolod, hogy ez rossz a hátnak, nyaknak stb.? Én pl. majdnem egész nap itt ülök előre hajolva egyenes háttal, és nem fáj. De ha mindenképpen kell új monitor, vehetsz hozzá billentyűzetet és egeret is, és a laptop kijelzőjét le is csukhatod.
6/6 anonim válasza:
Billentyűzet + egér.
A laptop van oldalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!