A számítógépekhez kapható, 4 és 5 eres SATA tápkábelek között, mi a különbség?
Figyelt kérdés
A számítógépbe vettem egy SSD meghajtót amit a ház aljába szeretnék tenni. Ehhez szeretnék venni egy SATA M/F tápkábelt, toldásnak.
Amit toldani szeretnék az szintén öt eres. Van ennek jelentősége? Vagy teljesen mindegy.
2023. jan. 4. 14:49
1/8 anonim válasza:
A 4 vezetek eleg, az 5. (narancs szinu) elvileg a valamikor majd megjeleno, 3.3V-os tapfeszt igenylo drive-okhoz lett kitalalva. Eddig meg nem lattam ilyen meghajtot - a gyartok tobbek kozott a molex-sata atalakitok miatt odzkodnak tole, meg igazabol felesleges is ket kulonbozo tapfeszt hasznalni ugyanolyan eszkozokhoz.
2/8 anonim válasza:
A hagyományos SATA-adatcsatlakozó 7, a hagyományos SATA tápcsatlakozó 15, a vékony táp 6, a mikro tápcsatlakozó 9 érintkezős - bővebben:
3/8 anonim válasza:
Ami a teljesítményt illeti, MINDEN SATA kábel egyforma.
4/8 anonim válasza:
#2 milyen kar hogy ez abszolut irrelevans, mivel a vezetekek, nem pedig az erintkezok szamarol van szo.
5/8 anonim válasza:
#4: Releváns, mivel a kábelek és az érintkezők száma összefügg.
6/8 anonim válasza:
#5 nehez beismerni hogy tevedtel, ertem en, de gyakorold, es menni fog.
Nem, nem relevans, mert a 'befele' nezo erintkezok szamaval a felhasznalonak nem kell foglalkoznia, csakis a 'betap' oldallal. Akkor sem kell, ha valoban van osszefugges a ket oldal kozott.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2023. jan. 4. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!