Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy átlag női felhasználónak...

Egy átlag női felhasználónak mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék laptopot vásárolni minél olcsóbban. Főként böngésznék és videókat néznék, ezeket szeretném 4k-ban. Ritkábban a fotóimat szerkeszteném.

2022. dec. 26. 14:19
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy neked laptopra van szükséged?

Azt írod, "Főként böngésznék és videókat néznék" erre szerintem egy tablet bőven elég, ami fele-harmad annyi helyet foglal és ugyanakkora vagy akár nagyobb akku élettartammal is megfelel erre a célra, viszont sokkal kényelmesebben hurcolható és kézben tartható, mint egy laptop.

2022. dec. 27. 13:35
 22/28 A kérdező kommentje:
Milyet ajánlanátok tabból?
2022. dec. 27. 13:40
 23/28 anonim ***** válasza:
Surface Go 2 vagy 3 (épp egy ilyenen írok, nem az utolsó vagyok), de ehhez kell Bt vagy saját (drága) billentyűzet is.
2022. dec. 27. 15:15
 24/28 anonim ***** válasza:

Hogy ma mit, hol és mennyiért lehet kapni, vagy mit érdemes venni, azt nem tudom, nem követem a piacot.

Én egy 7 éve megjelent iPad Mini4-et használok netezésre és videózásra. Használtan úgy látom, 60-100e között mozognak. BT billentyűzetem is van hozzá, de teljesen felesleges, soha nem használom. A képernyőn mindent meg lehet oldani nélküle.

Ha csak egyszerű netezésre és filmezésre kell, semmi komolyabbra, akkor az új iPad Mini6-ért nem adnék 290 ezret, de 260-at sem a 2x ekkora képernyőjű iPad10-ért.

Facebook Marketplace tele van 20-30 ezertől induló árú iPadekkel, azokból válogatnék és addig mennék fel frissebb generációkban, amennyi belefér a keretbe.

Annak érdemes utána nézni, hogy milyen programok futtatása milyen rendszert igényel és melyik generáción mennyire futnak. Negyedik generációnál régebbit már nem biztos, hogy érdemes megvenni.

Anyámnak talán második generációs van. A Facebook, Messenger, meg netezés és webrádiók elmennek rajta, de YouTube és sok más népszerű app és a játékok többsége már nem fut rajta, újabbra cserélni viszont nem akarja.

A családban van még valami Samsung Tablet, de nem tudom, milyen. Úgy nézem, azok is kb. hasonló árban mennek használtan. Hogy mennyire használhatók hosszú távon, azt nem tudom.

Androidos tabletből biztos lehet még olcsóbban még sokkal jobbakat kapni, majd az Android szakértők megmondják a tutit.

2022. dec. 27. 15:51
 25/28 anonim ***** válasza:
#24 Elvárás volt a 4K kimenet új gépen, ha jól értettem.
2022. dec. 27. 16:19
 26/28 anonim ***** válasza:

#25 Aztán elmagyarázták a kérdezőnek, hogy a 4K felbontás laptopban szinte megfizethetetlen is, meg karnyújtásnyi távolságról nézve felesleges is, ezért letett róla a kérdező.

Ezért vetettem fel, hogy a kanapén/ágyban netezés és filmnézéshez szerintem bőven elég (szinte?) bármilyen tablet és nem csak olcsóbb, de kényelmesebb is bármilyen laptopnál.

2022. dec. 27. 16:24
 27/28 anonim ***** válasza:
Olvastam mindet, de szerintem 4K tévére akarja kötni.
2022. dec. 27. 16:34
 28/28 anonim ***** válasza:

#27 Nekem nem így jött át, amit szeretne, de visszaolvasva igazad lehet.

Viszont ha van valakinek 4K tévéje és csak azzal akarná használni, akkor egy tv okosítóval, vagy egy kis méretű asztali géppel is esélyes, hogy többre megy, mint egy laptoppal.

Bár az is kérdés, hogy ma milyen 4K tévében nincs eleve valamilyen okos funkció? Ha meg van, akkor onnan kéne indulni, hogy mi hiányzik belőle.

Mindenképp érdemes lenne a kérdező igényeit pontosabban definiálni, hogy mi adott és mi is az, amit szeretne elérni.

2022. dec. 27. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!