Xbox one x vagy Xbox series s?
Azon kívül, hogy a One X 1TB tárhellyel és optikai meghajtóval, a Series S pedig 512GB tárhellyel és optikai meghajtó nélkül érkezik:
One X:
-4K-ban képes futtatni a játékokat, de csak 30 FPS-sel (a kanapén ülve, TV-n lejátszva nem zavaró, de az idő múlásával egyre inkább kellemetlen lesz, mert nem ehhez vagyunk szokva
-meg vannak számlálva azok a napok, amíg játékok érkeznek hozzá
-HDD miatt lassú betöltési idők
Series S:
-1440p-ben, stabilan pedig 1080p-ben képes futtatni a játékokat, itt pedig szóba jön 60, vagy akár 120 FPS is(!)
-friss, sok évig támogatott konzol lesz
-SSD-nek köszönhetően pár másodperces betöltési idők
A Series S szvsz. azoknak való, akiknek van Game Pass Ultimate előfizetése (Cloud Gaming) vagy kevés játékkal játszanak, máskülönben rendkívül kevés lesz a tárhely.
Én már biztosan nem vennék One szériás konzolt, úgyhogy egyértelműen Series S, szerintem.
#1 nem azonos generiaciokat kerdezett, mondjuk az nem is lenne kerdes, de ez sem
hiszen mindeg az ujgeneracios leggyengebbek is jobbak mint regiek, nem lenne ertelmuk, senki nem venne, cserelne, ha a regi csucs jobb lenne tole
#3 hosszutavon megerheti ha hosszutavon hasznalod
amugy a konzol az eladhato barmikor es viszonylag ertekallo is
igy az olcsobb es dragabb valtozatba is erdemes befektetni ha hasznalni akarod
#2 vagyok
Szerintem megéri a Series X, ha kihasználod, de ha nem, akkor is drágábban tudod majd eladni később, csak most egy kicsit kellemetlen befektetés lehet.
Ez tényleg csak rajtad múlik, ugyanis a Series S és a Series X is kiváló ár/érték arányt nyújt, csak teljesen más szintet képviselnek, más a célközönség.
A Microsoft oldalán például fent van mindkét konzol “marketing oldala”, ahol leírnak róla mindent. A Series X esetében hosszan ecsetelik a nyers erőt, a terraflopsokat, a tárhelyet, míg a Series S oldala 70%-ban Game Pass reklám. Sokat elárul.
One konzolt már nem érdemes venni, X-et sem. Hiába erősebb mint a sima One, egyszerre fog megszűnni a támogatottsága nemsokára.
Csak Series konzolt célszerű venni, abból ár/érték arányban egyértelműen az X éri meg jobban, de ha a keret kisebb, akkor nyilván marad az S.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!