Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A reklámok után hogy lesz pénz?

A reklámok után hogy lesz pénz?

Figyelt kérdés
például youtube vagy egyéb oldalon.. megnézek egy reklámot.. abbol az adott cég hogyan csinál pénzt?

2022. dec. 23. 22:41
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Mármint a YouTube vagy aki hirdet?
2022. dec. 23. 22:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Röviden, a cég fizet, hogy reklámozzák és ezért az adott cég nagyobb ismertségre/előnyre tesz szert, mint a konkurens cégek. Így tehát, ha legközelebb olyan szolgáltatást vagy terméket veszel, amit ők is kínálnak, akkor (akár tudat alatt is emlékszel és) inkább őket választod... Vagyis növelik az esélyüket a piacon, hogy inkább az ő általuk reklámozott terméket érezd ismerősnek és azt vedd meg. Stb, igazából nagyon komoly kutatások is vannak, hogy hogyan lehet a vásárlókat befolyásolni a reklámokkal.
2022. dec. 23. 23:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha tartalomgyártóként nézzük: vagy te, akinek a yt csatornája már elég érett ahhoz, hogy partner program kompatibilis legyen.

Tehát reklámokat helyezhetsz el a videóid alatt.

Vagyok, én akinek van egy cége, és szeretném reklámozni a yt-on a kínálatomat.

Felkeresem a Google-t, fizetek nekik x milliót amiért x mennyiségű reklámozást kapok a videók alatt.

Te mikor elhelyezed a videóid alatt a reklámot, akkor valamennyit az én pénzemből is kapsz majd, amit a Google-nek fizettem.

Nyilván úgy van kitalálva az egész, hogy a Google járjon a legjobban. Te csak pár száz forintot fogsz kapni az én millióimból, ha megnézték a videóid alatt az én fizetett reklámjaimat. (persze csak azért száz forintokat, mert más videók alatt is megfog jelenni a hirdetés, és nekik is kell osztani a pénzből)

A Google itt csak egy közvetítő, aki a eljuttatja a cégek kínálatát a fogyasztókhoz. Leveszi a sarcot tőlem, ad belőle a videósoknak, és maradékot meg elteszi magának.

Mindenki jól jár, mert a termékeimet sok ezren vagy akár sok millióan is látják majd, én ebből profitálok mert így nagyobb eséllyel tudom eladni a kínálatomat.

2022. dec. 24. 01:47
 4/4 anonim ***** válasza:
63%
A fidesz berak egy migráncsbrüsszelrettegtetős reklámot, amitől a birkák összexarják magukat, és rájuk szavaznak. Fidesz ennek hatására megnyeri a választásokat, így tovább lophatnak. Bumm, és így lett a pénz.
2022. dec. 24. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!