Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik laptop készüléket...

Melyik laptop készüléket lenne célszerűbb megvásárolni?

Figyelt kérdés

Olyan laptopra lenne szükségem, ami az alábbi dolgokra alkalmas:

- Gondtalan szövegszerkesztés, szerkesztő programok használata (doksikhoz, beadandókhoz; online/letöltött is)

- Standard filmezés/sorozatozás

- Játék (GTA V és hasonló kaliberű játékok)

Ezekre használnám az új gépet, de nem tudom, hogy amiket kinéztem mennyire felelnek erre meg.

1. [link]

2. [link]

3. [link]

A Gaming laptopokat azért gondoltam, mert akkor a játékok fixen futnának rajta, de mellette használhatnám “normál” felhasználóként is.

A Macbook pedig régóta tetszik, illetve jól összetudnám hangolni a telefonommal, ami azért elég pozitív. Plusz könnyebb, akár elvihetem magammal egyetemre is. Ezen kívül pedig úgy tudom, azon is jól futnak játékok (de csak 256 GB a belső tárhely, ami ahhoz lehet kevés)

Tehát összegezve: jobban tetszik a Macbook Air (kivéve a képernyő átmérője, a nagyobbakat jobban szeretem, még ha nehezebb is a laptop) de nem tudom, hogy nem terhelném-e túl így.

Sajnos a Macbook újabb/nagyobb kiadásaira nincs lehetőség, az az összeg fér bele maximum, ami a drágább gamer laptop ára.

2022. dec. 22. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:

A Mac-et azonnal lehúzhatod, ha játszani szeretnél.

A másik kettő laptop önmagában tök jó, de ezért az árért nem. Van bármi oka, hogy szolgáltatótól szeretnél részletre venni? Ezeket kb. bárhol megkapod harmadával/negyedével kisebb áron, és ugyanúgy lehet részletre venni őket.

2022. dec. 22. 12:54
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Ja és még valami: nem tudom, hogy mit jelent a GTA V és hasonló kaliberű játékok mondatod, de a GTA V kb. a világon bármin elfut már normálisan, majdnem 10 éves játék.
2022. dec. 22. 12:56
 3/9 A kérdező kommentje:

#1 A Magenta kedvezményem miatt rendelném szívesen szolgáltatótól, de majd még átgondolom.

Azért emeltem ki, mert SSD-s gépem van, ami amúgy gyors és szuper, nagyon gyorsan bekapcsol (pedig már 3 éves) viszont ez a játék már nem fut teljesen jól, felforrósodik elég hamar ( ami szerintem nem normális) de csak ennél a játéknál.

2022. dec. 22. 13:07
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
esetleg használt üzleti dell latitude vagy thinkpad
2022. dec. 22. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

"esetleg használt üzleti dell latitude vagy thinkpad"

Ostoba válasz, minek vegyen ilyen lelakott hulladékokat, amik játékra a büdös életben nem voltak alkalmasak, ha van rá kerete?

Kérdező, ez a Magenta kedvezmény pontosan mit takar? Úgy mennyi ezeknek a listaára? Vagy egy fix %-os kedvezmény van mindenre?

2022. dec. 22. 16:17
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 kb 2-3 ezer forinttal kevesebb a havi készülékdíj mindegyik terméknél
2022. dec. 23. 13:40
 7/9 anonim ***** válasza:

Én sem tudom javasolni a trét.

3050Ti bőségesen elég ilyen gamingre. Akár sima 3050 is.

Ami még brutál nagy extra lehetne ezeken felül, ha keretbe fér, az egy OLED kijelzős gép. Nyilván figyelembe kell venni a hátrányokat is, mint a fényes-tükröződő felület, de az előnyöket is: már maga a fényereje annyival nagyobb, hogy ellensúlyozza a tükröződést; tökéletes fekete, ragyogó színek, és zéró késleltetés.

Mind filmezésre, mind gamingre a legjobb, és valószínűleg szövegszerkesztéshez is ez a jobb, mert jelentősen kevesebb kék fényt bocsájt ki az LCD-khez viszonyítva, tehát szemkímélőbb.

ASUS-nak vannak OLED modelljei általában, akár 16" méretben is, ha minél nagyobb kell.

Pl talán most ez a legolcsóbb 3050ti-jal, 15.6":

[link]

(Bár ennek elég nagy a felbontása, ami gamingnél számíthat, ha natívan nyomnád, minden más tekintetben viszont előny a nagyobb részletesség. Kivéve talán még akkuidőt).

2022. dec. 24. 08:42
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az OLED-et ebben az árkategóriában kár erőltetni, főleg, hogy ha játszik. Ha nem is most, de hosszú távon, amennyiben van rá lehetőség, mindenképp érdemes beszerezni egy plusz monitort és billentyűzetet. Ezerszer kényelmesebb, mint a laptop előtt kuporogni. (De egyébként tagadhatatlanul szebbek az OLED-es kijelzők.)

"#5 kb 2-3 ezer forinttal kevesebb a havi készülékdíj mindegyik terméknél"

Ez sajnos még mindig nem tiszta számomra, hogy mit jelent. Ezt azért lenne fontos tisztázni, hogy lássuk, hogy tényleg jó ajánlatok ezek.

Tehát pl. én ennél, ezt látom:

[link]

22 x 24 260 Ft

0 Ft kezdőrészlettel

576 840 Ft listaár helyett

Kedvezményes készülékár: 533 720 Ft

Neked akkor végülis mennyi a részlet/teljes ár?

2022. dec. 24. 11:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól, hogy a játékok natívan nem támogatják az Apple gépeket, elég soknál meg tudják oldani, hogy fussanak rajtuk:

https://www.youtube.com/watch?v=YS3A4_5gnYI

De ettől még nem biztos, hogy érdemes Macet venni, pláne nem játékra.

2022. dec. 27. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!