Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Programozó állás tapasztalat...

Programozó állás tapasztalat nélkül, tapasztalat munka nélkül?

Figyelt kérdés

Üdv mindenki,

Kifejtvén a kérdésem, (ha számít 30/M) mind Linkedin/Profession/Cégek saját hirdetései saját weboldalon/stb., azt látja az ember hogy a junioroktól minimum 5+ évet várnak el, illetve gyakornokoktól is már 2+ évet.

Ez önmagában egy paradox természetesen, de hogy lehet ebből kitörni? Lehet-e egyáltalán?

Vannak természetesen ismerőseim, akik programozók, és 2014-16 között helyezkedtek el, az informatikai fellendülés időszakában, de azóta azt tapasztalom, hogy a cégek bezárták a kapukat.

Az én alábbi stackem:

- Python

- Numpy

- Matplot

- Seaborn

- Pandas

- Beautiful Soup

- SQL (MySQL/Postgres)

- Tableau

- HTML/CSS/JS

- Adobe full suite,

- 3D modellező programok

Viszont sajnos megpályázván szószerint minden junior/gyakornoki linkedinen feltüntetett álláshirdetést, egy szépen megtervezett önéletrajzzal, 3 féle portfolioval, és saját weboldallal, sem kapok pozitív (vagy akármilyen) választ cégektől.

Megérné-e elvégezni egy tanfolyamot ekkora előképzettséggel elvégezni egy greenfox vagy codecool tanfolyamot, az állásgarancia tekintetében? Tudásra már nem igazán van szükségem hogy elhelyezkedjek egy pályakezdő szinten (hacsak persze nem más nyelv avagy fullstack stb.), kizárólag arra hogy elhelyezzenek.

Erről esetleg van valakinek véleménye?

Köszönöm előre is!

2022. dec. 22. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:

A nálam jóval fiatalabb öcsém is simán válogat a szoftverfejlesztői állások között, pedig csak most végez egyetemen.

Van bármilyen kapcsolódó végzettséged? A profilodhoz passzoló állásokat pályázol meg?

2022. dec. 22. 13:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Angol felsőfokot célozd meg. Ilyen tapasztalattal team leadernek, IT managernek mennék nem sima fejlesztőnek.
2022. dec. 22. 13:53
 3/8 A kérdező kommentje:

Angol felsofoku C2 nyelvvizsgam van, illetve angol es dan (felsofok) nyelven beszelo munkam volt az elmult 3 evben.

Termeszetesen, daniaban szereztem webfejleszto diplomat (sajnos mar reg, 2016-ban), de sose dolgoztam az IT szakmaban.

Az elte progmatot sajnos 2 ev utan abbahagytam…

Minden junior es gyakornoki pozit megpalyaztam budapesten, ezutan pedig mar medior allasokat is, annak fenyeben hogy az elobbiekre nem jon valasz, vagy pedig elutasito ha megis.

2022. dec. 22. 14:04
 4/8 anonim ***** válasza:

Ilyen stackre nincs kereslet.

Sima alap pythonra kéne jelentkezned és elhagyni a köretet.

Portfóliót és saját weboldalt is hanyagolni kéne mert idő megnézni ezért HResek többsége egyből dobja kukába a jelentkezésed.

Az is egy megoldás ha új dolgot tanulsz de én nem mennék fizetős gyorstalpalóra.

Pár cégnek szokott olyan programja lenni, hogy felveszik aki tud valamiben programozni és nulláról átképzik arra a nyelvre ami nekik kell.

Itsh, nokia, ericsson, siemens és hasonló.

2022. dec. 22. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, ilyen sok tudással ne mcsoda ha juniornak túlképzett agy. Sokkal komolyabb pozikat kéne megpályáznod.
2022. dec. 22. 16:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos mid-level pozíciókról sem kapok visszajelzést, de természetesen vállalati közegben nincs tapasztalatom, így muszáj pályakezdőként jelentkeznem. Illetve nagyobb projekteket vállalati tapasztalat nélkül sajnos nem tudok fejleszteni, így a stackre nézve valóban túlképzett lehetek, de tapasztalat hiányában ez nem mondható el.
2022. dec. 22. 16:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet akkor kisebb cégeknél próbálkoznék, KFt-nél, Bt-nél, kisebb fejlesztőirodákban, ahová mondjuk műszerfejlesztés folyik és fizikusokkal dolgozol, programot írsz egy fejlesztés alatt álló eszközhöz.

Én gépészmérnöj vagyok, de sztem így érdemesebb.

Nagy cégekhez tényleg kell a tapasztalat is.

2022. dec. 22. 16:40
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy nem kapsz visszajelzést mivel ez tipikus Data Scientist / Data Engineer munkakörre jellemző skillset ahová leginkább elvárás a diploma az egész IT munkaerőpiacon, én még egy data scientisttel vagy data engineerrel sem találkoztam diploma nélkül de soknak MSc diplomával sőt PhD végzettséggel is rendelkezik.

Senki nem fog komolyan venni egy cégnél sem, hogy beírod az önéletrajzba mindenféle végzettség nélkül, hogy ismered pl a Pandas keretrendszert de nincs mellé releváns egyetemi matematikai tudásod amit egy diploma alátámaszt. Mégis mit kezdenél ezekkel a library ismeretekkel, hogyan fejlesztenél például többdimenziós autoregressziós modelleket, AI frameworköket többdimenziós parciális sűrűségfüggvény becslésre vagy döntéstámogató deep learning / machine learning algoritmusokat ha nem vagy a birtokában a szükséges matematikai ismereteknek?

Python alapú full-stack vagy back-end munkakörre pedig nem ezek a keretrendszerek szükségesek hanem általános OOP ismeret, Cloud / microservice ismeret, verziókezelő (Git) ismeret, Django vagy Flask keretrendszer, Docker (konténerizáció), Python unit teszt framewörk esetleg Mock ismeret. Ezek közül szinte semmit nem tudsz a felsoroltak alapján...

Harmadrészt az is kérdéses mennyire ismered a Python nyelvet és a fejlesztési paradigmákat? SOLID elv alapján fejlesztesz, tervezési mintákat képes vagy implementálni osztályok felhasználásával?

Nem kérnek sem a junioroktól 5 éves sem a gyakornokoktól 2 éves tapasztalatot de az nem a cégek dolga hogy betanítsanak főleg nem egy olyan embert aki még a tudásának a scope-ját sem képes belőni. A greenfox és a hasonló bootcampok pénzlehúzások, ha általanos python fejlesztő akarsz lenni akkor tanuld ki azokat a dolgokat amiket írtam és cseréld le ezekre a tapasztalataidat vagy ha ragaszkodsz a jelenlegi skilljeidhez azon csak a diploma segít (alkalmazott matematikus / progtervező informatikus / mérnökinfó / statisztikus / data science msc)

2022. dec. 27. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!