Uj pc, de se kép se hang, mi lehet a gond?
Üdvözletem!
Nagy a gondom, remélem valaki tud segíteni.
:(((((
Utoljára 5-6 évvel ezelőtt ratam össze gépet, ugyhogy lehet hogy most valamit nem jól (???) Tehát van amit nem teljesen pontosan vágok a dolgokkal kapcsolatban, és ezért nagyon hülyén raktam össze...
Alaplap: Asrcok X670E steel legend.
Vga: Asus Geforce RTX 8gb. 3060TI DDR6X
M2 toroló: Kingston KC3000 PCIe 4.0 (1024gb)
Ram:DDR5 Kingston Fury 32Gb (16-16) 6000Mhz
Cpu:AMD Am5 Ryzen 5 7600X
És egy Corsair Rm1000x táp
Itt meg nézhetitek az alaplapot, mert fontos hogy lássátok, hogy ha esetleg én voltam a ludas, akkor hol.
Megpróbálok mindent leírni, hogy mit és hogy csináltunk eddig vele.
A táppal voltam gondba amikor be kellett kötni a cpu-t, mi így csináltuk legelsőre:
Kép a tápról:
(remélem látható)
Bocsi az idióta képért, de ezt tudtam rögtönözni.
Az látható, hogy:
A cpu 2x8 pines csatlakozóját a jobb felső, és az alatta lévőbe kötöttük.
A vga 2x8 pines csatiját pedig melléjük.
Aztán át tettük a cpu csatikat felülre egymás mellé, de semmi, aztán csak az egyik dugtuk be, de semmi.....
A blazing PCIe 5.0 slotba ami látható az alaplapon, tettük bele a Kingston KC3000 PCIe 4.0 tárolót.
A többi adta magát (bekapcsoló gomb, usb, reset gomb, stb. nincs is velük gond)
Szóval össze raktuk, de indításkor semmi kép. Ugy tök semmi. Monitort cseréltünk ugyan az... Vga-t cseréltünk, Ami egy régi 5 éves, azt tettem bele ami a másik gépben megy, (erről írok most is) de azzal is ugyan ez a helyzet. megnéztük a csatlakozásokat, Pl. a 24 pines atx csatlakozó, de a helyén van.
Bár ez nagy hülyeség, de Próbáltam Vga kártya nélkül, rákötve az alaplapra a hdmi kábelt, hátha aktiválódik a vga ami a cpu és alaplapban van de semmi
Van az alaplapon 4 icipici led egymás mellett, alulról felfelé így: Boot, Vga, Dram, Cpu, ebből a cpu folyamatosan világít pirosan, alatta a ram pedig villog szintén pirosan. és 3-at sípol a gép indításkor...
Láttam hogy na ezt ***hattam el, mert A1 és B1-re tettem a ramokat át tettem őket A1 és A2-re. most nem sípol de a pici ram led ugyan ugy villog.
Amugy a ram slotok ugy vannak, balról jobbra, hogy A1-A2 és B1-B2, és most már mindkét ram az A1 és A2 van.
Vissza levettük a cpu hűtést, és megnéztem jol van a berakva a cpu,. de minden okénak tünik. Tehát van rajta egy jelölés, kis háromszög, és azzal egyezően van betéve..
Több 5 letem nincsen, valaki tud valamiképpen segíteni tanácsot adni? :(
és elfelejtettem hozzá tenni, hogy gumikesztyűben raktuk össze az egészet, mert tartottam a statikus elektromosságtól. Bár valahol halottam hogy ezeknek az "már" nem árt, de azért mégis...
Tudom hogy sok amit írtam, tudom hogy kacifántos, és remélem nem hurrogtok le az egész történetért, és azt is remélem hogy tud valaki segíteni valamit, mert a mai dolgokat ti biztosan jobban értitek mint én...
Hát...
Addig szórakoztam vele, amíg megoldódott a gond... Természetesen én b@sztam el...
Egy ilyen értékű gépnél már nem kéne sajnálni azt a + néhány ezer forintot az összerakásra. Szenvedjen vele a bolt. Főleg hogy ritkán raksz össze gépet, így meg pláne.
Az a baj hogy zsír új platform, nem minden sarki fűszeresnél találsz akár egy DDR5 memóriát, hogy azzal tesztelgesd.
Így vakon nem látom hogy van összerakva. Első körben talán kezdhetnél BIOS frissítéssel. Ennél a típusnál ezt CPU, RAM nélkül is megteheted, csak tápot kell az alaplapra kötni hozzá semmi mást. A kézikönyvbe le van írva a folyamat. Hátha valami kompatibilitási hiba amit idő közben orvosoltak már.
"Egy ilyen értékű gépnél már nem kéne sajnálni azt a + néhány ezer forintot az összerakásra. Szenvedjen vele a bolt. Főleg hogy ritkán raksz össze gépet, így meg pláne."
Hát ebben maximális egyet értek!
Az ilyen bios frissítés meg hasonló dolgokat inkább, ezek után, ráhagyom egy szakira...
3:"Első körben talán kezdhetnél BIOS frissítéssel"
Na az az, amit ÉN nem fogok megcsinálni!
Nem olyan régi kiadásu ez az alaplap, szerintem nem kell "még", de ha arra jutna a sor, akkor azt majd inkább egy szakember fogja megcsinálni!
Azért köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!