Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Árthat ez egy tv-nek ?

Árthat ez egy tv-nek ?

Figyelt kérdés

Adott egy tv ami már 6 napja folyamatosan 0-24ben egy nyitott garázsban van, ázni nem ázik de ugye fagyok vannak. Nos a tv alapból is hibás nem kapcsol be ezért tette ki a tulaj a garázsba, de most 6 na után odaadná nekem a tv-t ingyen. Kérdésem az lenne hogy ha alapból az a baja hogy nem kapcsol be és már 6 napja kint van a fagyban is a fagy tehetett bene nagyobb kárt?

Érdemes lehet megcsináltatni vagy a fagy csak rontott rajta ?

2022. dec. 20. 13:22
 1/8 Szirty ***** válasza:
100%
A hideg nem ront rajta ha víz nem került bele.
2022. dec. 20. 13:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
a hideg nem árt neki
2022. dec. 20. 14:29
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
LCD = 'Folyadék'kristályos kijelző. Legfeljebb a kijelző panelben levő folyadék ment tönkre itt ott..
2022. dec. 20. 14:46
 4/8 Szirty ***** válasza:
100%

"LCD = 'Folyadék'kristályos kijelző"

És? Megfagy vagy mi? Nem víz van benne!

TFT LCD-k tárolási hőmérsékletének alsó határa -20...-30 °C.

2022. dec. 20. 14:55
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen a tv-ket fűtött kamionokban szállítják és fűtött raktárakban tárolják.. na ne viccezzünk, folyamat kint vannak 😃😃😃😃

Semmit nem okoz a hideg neki.

Nyilván van egy szép jedec szabvány hozzá, hogy mennyit kell várni vele beüzemelés előtt, ha fagyból hozod be. Nem tudom mennyi, nem értek hozzá... de ha pár órát vársz az átmelegedéssel, kicsapódás elpárolgásával, az szerintem elég.

A nem bekapcsolás oka lehet egy idősödő tv-nél (10 év+) a kondenzátorok elöregedése. Szervizben hamar tudják javítani.

2022. dec. 20. 15:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Épp a hétvégeén vettem bolhapiacon lomisoktól egy monitort. Konkrétan rá volt fagyva a víz a kijelzőre, mert valami esőben tárolták, vagy mi. A borítása is mindenhol csupa víz volt. Hazavittem, szétszedtem, egy nap száradt és tökéletesen működik. Púpos kondi nincs benne, néhány kisebb karc a kijelzőn, de ezer forintért vállalható.
2022. dec. 20. 15:26
 7/8 NTBS ***** válasza:
Nem. Nem lett újabb baja, a meglévőn kivül.
2022. dec. 20. 16:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2022. dec. 21. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!