Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes/lehet bővíteni az SSD-t?

Érdemes/lehet bővíteni az SSD-t?

Figyelt kérdés

ASUS FX505DY laptopom van, 3 éves.

500 GB SSD van benne, és egyszerűen nem elég. Lehet benne tárhelyet bővíteni, tehát pl. plusz SSD-t behelyezni, anélkül, hogy a meglévő adataim elvesznének?

Ha ez lehetséges, kb. mennyibe kerülhetne?

2022. dec. 18. 14:34
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

Adatlap alapján van benne egy satás hdd és egy nvme-s ssd. Ha jól értem, akkor neked az egyik helyen van az ssd, szóval a másikba még fér egy hdd vagy ssd

10-20 ezerért már lehet kapni, de ha hely kell, akkor ennél lehet érdemes kicsit többet költeni (pl. 1 terrás ssd 30k körül van). HDD-k olcsóbbak és nagyobb a tárhelyük, cserébe lassabbak

2022. dec. 18. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Lehet bővíteni M.2 NVMe SSD-vel amivel még gyorsabb lesz a géped. Annyit kell csinálni, hogy erre telepíted az op.rendszert, a 2,5" SSD pedig marad adattárolásra.

https://www.youtube.com/watch?v=W2VpmbQLcSQ

2022. dec. 18. 15:07
 3/6 anonim ***** válasza:
50%
Igen. Cserének nevezik. A tartalma meg klónozható. [link]
2022. dec. 18. 15:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Jelenleg igazából egy plusz 500 GB-vel ki lennék már segítve, igazából játékokhoz kell, amik sajnos simán nyomnak 50-100 gigát. Kettes: biztos jó lenne egy gyorsabb SSD, csak gondolom az op.rendszer átrakása másikra újratelepítéssel járna, én meg nem akarom az adataimat, mindent újra felrakni.

Illetve, 1-2 éven belül szeretném lecserélni a gépemet egy jobbra, igazából csak addig szeretném a tárhelyet megoldani, majd legközelebb figyelemmel leszek arra, hogy legyen benne legalább 1 TB összesen, vagy egyből bővítem.

2022. dec. 18. 15:29
 5/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 tudod klonozni a rendszert meg a teljes lemezt is

ha van bent hely egszeru, vagy ssd t vagy hdd t veszel megfelelo csatlakozojut (amelyik helyed szabad)

de kulso hdd/ssd t is vehetsz akar

2022. dec. 18. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha az M.2 SSD-re telepítesz attól az adataid megmaradnak. Rajta marad a régi satás SSD-én.

Mindig úgy kell csinálni, ha csak egy nagyobb terjedelmű meghajtó van benne, hogy külön partíciót kell létrehozni az op.rendszernek (elég 120GB), a többi pedig marad adattárolásra. Így akárhányszor is telepíted újra az adataid megmaradnak.

2022. dec. 18. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!