Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy a...

Bekj kérdése:

Mi lehet az oka, hogy a médiaadatfolyam-továbbítást nem lehet bekapcsolni?

Figyelt kérdés

SSD-re klónoztam, s utána beállítottam a javasolt dolgokat az ssd élettartamának megőrzése érdekében. Utána jött a hibaüzenet:

A mediaadatfolyam-továbbítás ki van kapcsolva

A Windows Media Player hálózatmegosztási szolgáltatása vagy egy ennek fölérendelt szolgáltatás indítása nem sikerült. A Windows-szolgáltatásik felügyeleti eszközével szerezzen részletesebb információkat a hálózatmegosztási szolgáltatásról és annak függőségeiről.

Aztán feljön a windows-szolgáltatások felügyeleti eszköze ablak, ahol fogalmam sincs mit kellene látnom.

smb1 be van kapcsolva, de egyébként is korábban ment minden.

#médiaadatfolyam-továbbítás
2022. nov. 5. 19:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy Kodia alatt megy a lejátszás, csak dlna alatt nem, médiaplayeres megosztással.
2022. nov. 5. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Ezt nem kellett volna: "beállítottam a javasolt dolgokat az ssd élettartamának megőrzése érdekében"
2022. nov. 5. 20:53
 3/6 A kérdező kommentje:

A következőket állítottam:

TRIM 0

alignálást ellenőriztem, az megfelelő

tördezettségmentesítést kikapcsoltam

hibernációt tiltottam

rendszervisszaállítást letiltottam

prefetch 0

házirendben írási gyorsítótárat letiltottam

fájlok utolsó elérési idejének naplózása: ntfsdisablelastaccessupdate értéke 1 lett

2022. nov. 6. 10:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Ok, sikerült találnom egy leírást, amiben a tartalomindexelést ajánlották visszaállítani. Ezzel megoldódott.
2022. nov. 6. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:

3/

- Trim minden állítgatás nélkül alapértelmezetten aktív

- align: win7 óta minden win jól hozza létre a partíciókat (XP-n particionált lemezeknél kellett ellenőrizgetni)

- tördezettségmentesítést nem kell kikapcsolni, mivel nincs ilyen a winben. Optimalizálás van csak és arra szükség is van, ssd esetén is.

- prefetch, gyorsítótár, stb úgy jó ahogy van a win10-11 ben.

Régi elévült ajánlásokat olvastál.. :(

2022. nov. 6. 19:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Mivel hdd-ről klónoztam a windowst, ezért néztem szét, hogy mit kell esetleg beállítani ssd esetén, hiszen a windows nem tudhatja szerintem, hogy megváltozott a rendszer hordozójának minősége, tehát simán csak átkerült ssd-re.
2022. nov. 7. 12:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!