Hogy tudok 2 hdd-t összehozni a 1 gépen?
Rég nem volt újratelepítve viszont tele van fontos dolgokkal de sok helyet foglalnak.
Van 2 hdd,hogy tudom azt megoldani (már ha meglehet) hogy mindegyik üzemeljen és amit újra szeretnék telepíteni arról át tudjam másolni a dolgokat a másikra?
Vagy van ennek valami egyszerű alternatívája?
Válaszokat előre is megköszönöm!
Belerakod a gépbe mindkét HDD-t és felismeri őket külön-külön.
Csak arra kell figyelned, hogy melyikről bootolod a rendszert.
Háát...
A tapasztalataim során, ha beletettem egy merevlemezt egy másik gépbe, akkor a másik gép nem tudott bootolni rajta, de volt op. rendszer a merevlemezen.
Én a bcdboot cmd-s paranccsal tudtam ezt megoldani.
Válasz:
Ha a beletett HDD-ken volt operációs rendszer, és azt szeretnéd, hogy bootoljon mind a kettő, akkor lépj be a windows telepítőbe Uefi/Legacy-ból, vagy ha van egy harmadik tárhely a gépben, akkor arra lépj be,
Írd be a CMD-be (Rendszergazdai jogosultsággal),
bcdboot C:\Windows
természetesen ha minden rendben van a Windows mappában, és a HDD se sérült.
Ha valami más kérdésed van, esetleg nem jó választ adtam, nyugodtan írj rám.
Hogy szeretnéd, hogy egyszerre működjön?
Szeretnéd, ha lenne egy operációs rendszered, és sok hdd benne? Kell egy slot hozzá a gépházban, illetve a kábelek, a gép fel fogja ismerni.
Több operációs rendszert szeretnél? (Dualboot)?
Biosban legyen bekapcsolva a Hot Swap és az Ahci. [link]
Ha már felállt a (gép saját) windows, csatlakoztatod a másik (vendég) hdd hez a táp és sata kábelt. Filekezelőben másolgatsz. Ennyi.
Nem függ attól hogy a vendég lemezen van-e oprendszer, vagy mi a bios bootsorrend.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!