Jogosan gondolom azt, hogy az Apple mint cég, teljesen erkölcstelen, fukar és nem, hogy innoválna a piacon, hanem még kárt tesz és csak degradál?

Én csak azt nem értem, hogy hogy lehet valamit ismerni anélkül, hogy nem használta az ember?
Én nekem van IPhone, MacBook, Apple Watch, Airpods, szóval ha én mondanám, hogy szar, az hitelesebb lenni, mint olyan ember, aki valószínűleg életében nem tartott a kezében Apple terméket.
Egyébként is, ha nem tetszik nem kell megvenni, és máris nem lesz erkölcstelen a számodra, aki meg megveszi az okkal veszi meg.
Ezer előnye van az Apple-nek, a zárt rendszerrel a felhasználóit védi az Apple, és lehet rajta vitatkozni, hogy ez jó irány-e vagy sem, de nem olyan világot élünk, ahol nincs rosszindulat az emberekben, így jogosnak érzem ezt az irányt.
Az Apple pedig hardvergyártó elsődlegesen, azért annyira stabilak a szoftverek, mert meghatározott hardvereken futnak, így nem kell 200ezer hardvernek megfelelnie, mint a Windows, Android esetében.
És mielőtt kijön az, hogy elvetemült Apple fan vagyok, emellett van egy Androidos telefonom is, két másik laptopom Windows és Linux rendszerrel, szóval nem ítélem el egyik oldalt sem, de senkinek nem kötelező megvenni, így nem erőlteti rá az Apple senkire sem a eszközeit.

Az Apple-nek nem az a célja, hogy neked jó vagy olcsó telefont gyártson. Az Applenek az a célja, hogy a befektetőinek minél több pénzt termeljen. Ebben nagyon jók, a világ legértékesebb cége és masszívan nyereségesek. Tehát az Apple, mint cég tökéletesen teljesíti a célját.
Az, hogy iPhone és MBP felhasználóként mit gondolok a termékeikről már más kérdés.

"Azt ne felejtsük el kérdező, hogy pont az Android másolta az Apple-t! Mert: 2007-ben megjelent az első Apple telefonja a világ első igazi kiforrott, IOS-es okostelefonja!"
Hát az azért nem egy nagy trúváj, hogy kihozza az Apple az első iOS-es okostelefont... mégis ki hozta volna ki az első iOS okostelefont? :D
Az igaz, hogy az első iPhone nagy hatással volt a telefoniparra, de az első okostelefont 1992-ben (!) készítette az IBM. Még érintőkijelzője is volt. Az LG Prada nevű telefonja meg már kiköpött olyan volt, mint egy mai okostelefon és ez is 1 évvel az első iPhone előtt jelent meg. Szóval azért a ló túlsó oldalára sem kéne átesni, az Apple egyáltalán nem talált fel semmi egetrengetőt, szimplán megcsinált egy magas minőségű terméket egy már létező termékkategóriába.

"Sosem innoválnak, mindig le vannak maradva"
Az első touchscreen-es mai jellegű okostelefon az iphone volt, amiért mindenki kiröhögte őket, aztán ugye tudjuk hogy alakult...
Az első tablet az Ipad...
De hogy a közelmúltból mondjak valamit, az Airpods volt az első vezetéknélküli fülbedugós, zajszűrős füles, ami azóta akkora divat lett, hogy egy-két céget leszámítva még a formáját és kialakítását is lemásolták a legtöbben, és most a fél világ ilyennekkel rohangál a fülében.
De ott a face id stb... és abba bele sem megyek, hogy szinte az összes nagy gyártó erősen dolgozik rajta, hogy a termékei, a formavilág, de sokszor még a boltok kinézetes is az Apple-re emlékeztessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!