Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyik fejhallgatót vennétek...

Melyik fejhallgatót vennétek játékra?

Figyelt kérdés

Itt az ideje, hogy lecseréljem a fejhallgatómat. Kettő van, ami közt vacilálok. Olvastam róluk sokat, de nem tudok dönteni.

Az egyik a Sennheiser Epos GSP301, a másik a Hyper X Cloud Alpha.

Ti melyiket választanátok? Esetleg más alternatíva hasonló áron?

2022. okt. 23. 13:14
 1/10 anonim ***** válasza:

Csak HyperX Cloud-t vennék, de abból is a HyperX Cloud 2-t mert ahhoz adnak velúr párnát.

Esetleg még ami szóba jöhet az a Cooler Master MH752 de csak akkor ha fontos a mikrofon. Annál nehézkes a párnacsere, viszont az is studió fejhallgató alapú(a Cloud Takstar Pro80, az MH751/752 pedig Takstar Pro82)

Sennheiser meg nem gyárt jó fejhallgató a HD 599 alatt, elég nagy név de iszonyat túl van értékelve.(bár hozzátéve egy HD600 már egész jónak számít már)Többsége Kínában készül alacsony költségvetéssel, akkor már inkább olyat ami tényleg minőségi elemekből épül fel, gyakorlatilag bármelyik Takstar klón jobb tőle abban az árkategóriában.

2022. okt. 23. 13:17
 2/10 anonim ***** válasza:

A Sennheiser is egy remek márka, mondjuk nem tudom mit tud ebben az árkategóriában.

Nekem Cloud II van, lassan 4 éves lesz, nyugodt szívvel javaslom, szerintem ha tönkremegy, akkor újra ezt veszek, vagy Cloud Alpha-t. Két probléma volt vele, az egyikre 4 évig fel sem figyeltem: egy kicsit hibás firmware verzióval érkezett, aminél volt egy kis probléma az alacsony frekvenciájú hangokkal.

Másik pedig, hogy a kábel gabalyodott rendesen, nem jósoltam neki sokat, de még mindig nem tört meg :)

Lehet, hogy van jobb hangzású fejhallgató ebben az árkategóriában, de szerintem ilyen strapabíró, remek anyaghasználatú nem nagyon. Minden komponense jól bírja, az eredeti párna is sokáig bírta, ma is betöltené a funkcióját, csak hát nem lenne se higiénikus, se esztétikus. Számomra az anyagminőség döntő szempont volt a szériahibás, szar anyagú Razer Kraken USB után, aminek eltört a pántja, ahogyan fel akartam venni normálisan.

A csomagolása és a kiegészítők terén (csere párna, tasak stb.) abszolút prémiumnak tűnt, sajnos ebben volt egy elég szép visszalépés az elmúlt években, de ennek ellenére maradni fogok a HyperX fejeseknél.

2022. okt. 24. 06:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Végül vettem egy Cloud Alphát. Hát hirtelen nem is tudom mit mondjak. Azt az istenítést, amit kapott felhasználóktól, hazai illetve külföldi teszoldalaktól... ahhoz képest csalódás picit. Lehet a sok teszt után többet vártam, de jelenleg a 10 ezres fejesem nem adnám az Alpháér. A magasok olyan nem tudom, középhangok borzalmasak, a mélyek jók. Kényelemre nem rossz, de a fejtetőn lévő párnázás kemény. A mikrofonja nagyon halk, alig hallani. Egy fél óra alapján írom ezt. A hétvégén lesz időm hosszabban használni, aztán kiderül. Jelenleg nagyon úgy áll, hogy vissza viszem.

Köszönöm nektek a hasznos válaszokat!

2022. okt. 27. 04:21
 4/10 anonim ***** válasza:

Hangja tényleg nem kiemelkedően jó a Cloud II-mnek, de szerintem bőven megállja a helyét és nem is azért istenítik. Szoftveresen lehet még rajta bőven finomítani.

Mikrofon beállításokban adj neki +10-20 decibelt.

Számomra a strapabírósága és a megbízhatósága győzött meg, hogy a következő fejesem is valószínűleg HyperX lesz. Sorra mentek tönkre a 10 ezer körüli fejeseim, pedig ugyanúgy vigyáztam rájuk, mint erre. Szerintem egy kis finomhangolás után adj neki egy esélyt, de ha kényelmetlen pár nap után is, akkor talán tényleg a visszaküldés a legjobb opció.

2022. okt. 27. 10:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Dehogynem jó a hangzása, csak kell alá normális hangkártya.

60ohm-os fejhallgatóról beszélünk, sem az nem igazi amit alapból adnak hozzá, sem az alaplapi hangkártyáról nem szól szépen.

Jobbat ennyiért nem fogsz kapni, de még olyat sem ami megközelíti.(bár én amúgy javasoltam a Cloud 2-t, mert az kényelmesebb)

2022. okt. 27. 10:27
 6/10 anonim válasza:

Sennheiser.. mondjuk a gsp 301 pont nem tudom milyen. GSP 670-em van, illetve hd 599 + egy Momentum true wireless 2.

Sosem csalódtam egyikben sem. GSP 670 a legjobb játékra, a hd 599 pedig zenére. Egyszerűen imádom az összes Sennheiser terméket! A hangzás az ami sehol máshol nincs... Volt hyperx cloud flightom, razerem, cloud alpha.. nem voltak rosszak, de azért a Senni még mindig fényévekkel jobb!

2022. nov. 4. 01:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az Alpha vásárlásától elálltam. Sennheiser Epos H3 lett. Kipróbáltam a GSP 300-at is, ott kevesebb a mély, mint mondjuk a Cloud Alphába, de még így is sokkal inkább a GSP, mint az Alpha. Próbáltam a Logitech Pro X-et, Cloud 2, Steel Series és Razer terméket is 45 ezer körüli kategóriában, meg igazából mindent, ami ki volt pakolva. A H3 volt a legkényelmesebb nekem, illetve a hangzása is rendben van. Most 2-3 nap használat után még mindig azt írom, hogy nagyon kényelmes. A GSP 600-at próbáltam még, az kényelmetlen volt. Aztán itt meg is untam, mert másfél órája már az üzletben próbálgattam a fejeseket. Meg ez drágább is volt, mint amennyit szánni akartam fejesre.

A kérdést azért tettem fel, mert nem akartam bemenni személyesen üzletbe, de az Alphából tanulva muszáj voltam. Ott ki tudtam próbálni és felpróbálni őket.

Senki ne értsen félre, nem akarok leszólni egy fejest sem, mert amennyi fejforma, fülforma van, mindenkinek más-más a kényelmes. Meg persze hangzásilag is mindenkinek másak az igényei.

2022. nov. 4. 14:00
 8/10 anonim ***** válasza:

Annak ellenére tartom, hogy a Cloud 2-t vétek bármiféle normális forrás nélküli használni. Egyértelműen a hangkártya volt a szűk keresztmetszet.

Hacsak nincs az embernél kéznél egy Ibasso DC05, nem lehet igazán kihozni belőle a maximumot hordozható eszközből.

Az Epos H3 egy könnyen hajtható fejhallgató, mint kb. az összes abban az árkategóriában lévő Sennheiser(jól mutatja az alacsony impedancia is), kényelemben ezek nagyon jók az tény, de azért hangzásban hagynak maguk után kívánnivalót.

Mondjuk a Cloud 2-höz jár velúr párna és úgy párját ritkítja.(bár az üzletekben a gyári párnával van kiállítva, kb. 99%-ban)

Nem azt mondom rosszul döntöttél, mert kicsit szubjektív a dolog de érdemes beruházni idővel egy jobb forrásra, nem csak a Cloud 2 hanem a legtöbb fejhallgató meghálálja.(Superlux HD300 is zseniális fejhallgató 10 ezer körül, de alaplapi hangkártyáról meg sem szólal, normális forrásról viszont közel 50-60 ezres fejhallgatók hangzását hozza)

2022. nov. 4. 14:18
 9/10 anonim válasza:

Utolsó, szóval te már lassan azt állítod hogy a hyperx cloud 2 jobb hangzásra mint egy Sennheiser? 😂😂

Akkor nem sok tapasztalatod volt még velük!

Próbáltam hyperxeket is, nem estem hasra tőlük, és igen volt erősítő is hozzá, fiio K3 , Ifi zen dac v2, Ifi zen can ami a fejhallgató árának többszöröse

2022. nov. 4. 20:56
 10/10 anonim ***** válasza:

#9.

Adott árkategóriában mindenképpen, ha nem egy HD599-hez mérjük.

A kérdező egyértelműen olyan dolgokat jelzett, amik az erősítés hiánya miatt vannak. Egy V hangzású fejhallgatónak korrekt mély és magas tartománya van, visszafogott középpel, ehhez képest a magasak nem szóltak szépen.

Ez történik ugyan akkor ha egy K612Pro-t probálsz meg alaplapról megszólaltatni, egyszerűen nem kap kellő erősítést.

Nem mellesleg van itt van pár Takstar klónom, nem is egy amik elég közeli rokonai a HyperX Cloud 2-nek, van köztük olyan is ami lazán megeszi a legtöbb Sennheiser-t, a HD600-ig bezárólag. Ilyen például az SHP600, X2HR és a HE400i volt az egyetlen amiknél felkaptam a fejemet, de azért nagy szó egy 10 ezer körüli fejhallgatótól.

Cloud 2 is járt nálam, erősítéssel egész szépen szólt azért az árért.

ATH-M40X való igaz jobb tőle, de az törik mint a ropi(mondjuk zártak közül az az ATH top kategória úgy 60-70 ezerig, Sennheiser meg ugye nem jeleskedik zárt fejesekből).

2022. nov. 4. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!