Tényleg feljavítják az új Tv-k a filmeket 60fps-re?
Üdv mindenkinek!
Nemrég egy ismerősnél láttam, hogy neki minden film és sorozat 60fps-el fut Netflixen az Lg tévéjén. Azt mondta, hogy a tv "rásegít". Ez nekem nagyon bejött már akkor is mert az én 50Hz-es smart toshibam(43u5863da) sajna nem tud ilyet.
Viszont előfizettem Disney +ra amit a Laptopomról használok Hdmi segítségével a Tv-n. Tegnap este random alváshoz kapcsoltam egy filmet rajta (Párterápia) és az 60fps-el ment a tv-n.
A kérdésem az lenne így első körben, hogy meg tudom e azt oldani valahogyan, hogy minden film úgy menjen? Mármint vagy a tv- Netflix appban fusson úgy vagy a laptopon a Disney.
Válaszokat előre is köszönöm, illetve minden infót ezzel a témával kapcsolatban.
Nem "javítja"
De manapság a hátrányt is előnyként szokás tálalni. :(
A legtöbb film 24p, a legjobb ha a TV is tudja a 24p üzemmódot. (ettől még villoghat többszáz Hz-el)
Én értem, hogy nem jobb és sok embernek nem tetszik.
Viszont én szeretnék így több filmet is megnézni, hogy legyen véleményem nekem is.
Szóval ha esetleg tudod, hogy az az egy film miért megy úgy és hogy hogyan tudnám elérni azt, hogy minden filmet úgy nézzek azt nagyon megköszönném.
Ha a tv-m nem is képes ilyenre, laptopon nem lehet valahogyan bekapcsolni egy ilyen boostot?
Motion smoothing-nak hívják, TV gyártója válogatja épp hogy hívják és hol van a menüben.
Szappanopera effektnek hívják még, és élvezhetetlenné teszi a műsort. Eredetileg sportműsorokhoz találták ki, ahol számít a sima mozgás.
Értem, köszönöm szépen a válaszokat!
Esetleg azt tudjátok-e, hogy van-e még Disney Pluson 60fps-el feltöltve más is a Párterápián kívül? Kerestem neten listát de nem jártam sikerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!