Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » 4k LG tv miért szebb egy 4k s...

4k LG tv miért szebb egy 4k s film pendrive rol mint PC rol hdmi kábellel?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy csak placebo, de nekem sokkal szebbnek tűnik, ha netflixrol, vagy pendrive rol nézek 4k s tartalmat, mintha hdmi vel kapcsolnam össze a gépet, és a tv t, pedig nem 100forintos hdmi kabelem van, hiába jelenik meg PC rol is, hogy HDR, stb, egyszerűen ha simán pendrive rol, vagy netflixrol nézek valamit az sokkal szebbnek tűnik..

2022. okt. 10. 17:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Hogy értve szebb pontosan?
2022. okt. 10. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem megfelelő HDMI kábelt használsz. HDMI 2.0 vagy 2.1 ami normálisan tudja szállítani a 4K jelet.

Nem az ár határozza meg, hogy az adott kábel mire való hanem a technológia ahogyan felépül.

2022. okt. 10. 19:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Hdmi 2.1 et használok... Nem tettem volna fel a kérdést másképp.. Amúgy szebbek a színek, mintha élesebb is volna a kép.
2022. okt. 10. 19:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát ez így nem magyaráz igazán... jónak kéne lennie.

Tehát van olyan, hogy pl a TV felismeri, ha konzol vagy gép van rákötve, és akkor automatikusan egy low latency játék módba lép, tehát minden képjavító kikapcsolva, és csak próbálja kitolni a képet a lehető legkisebb késleltetéssel. De ezt vissza lehet kapcsolni képernyő módok között, ami gondolom biztosan megtettél, szóval nem értem.

Illetve amit nem tud a laptop egy sima lejátszóval, az a kadenciahelyesség, de annak semmi köze a színekhez, csak a folyamatossághoz.

Próbálj ki egy KODI-t a gépre, az egy rendes HTPC program, tehát célprogram e tekintetben. És ha képes rá a TV, akkor a kedenciahelyesség (24p) is bekapcsolható vele.

2022. okt. 11. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!