Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi a legtipikusabb oka egy PC...

Mi a legtipikusabb oka egy PC sebességcsökkenésének?

Figyelt kérdés
Oldalak betöltésének, rendszer felállásának és általánosan minden műveletnek megnőtt az ideje. Mit lehet tenni? Próbáltam memória optimalizálást végezni (Vise memory optimiser), nem nagy eredménnyel.Egyéb ötlet?
2022. okt. 10. 11:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Frissítetted a programokat (pl böngészőt), operációs rendszert, a weboldal lett komplexebb, ami több számítást igényel, de a hardver maradt a régi, több számítás több idő.
2022. okt. 10. 11:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha még mindig HDD-r használsz SSD helyett. Minden más esetben szerviz...
2022. okt. 10. 20:09
 3/4 anonim válasza:

2-es véleményére +1

Van egy jelenleg kb. 6 éves Dell notebookom és 2 éve vettem magamnak sima hdd-vel,de lassúcskának éreztem és egy informatikus ismerősöm mondta hogy ebben még tuti sima hdd lesz és cseréljük ki egy ssd-re,hát nem bántam meg mert kb. 2x-3x gyorsabb lett a gépem! Rendszer betöltés a kb. 1perces időről a felére csökkent! Úgyhogy ha még esetleg hdd-t használsz akkor megéri beruházni egy ssd-re akár egy kisebb 120Gb körülire is amin csak a rendszer meg mondjuk a böngésző fut!

2022. okt. 10. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem pl. a HDD volt az oka, 10% volt a kondíciója... alig 4 évesen... Fingom sincs hogy, meg miért. Lecseréltem egy SSD-re, tetettem bele még memóriát, így már 16 GB van benne (laptopról van szó) plusz takarítás, pasztázás és vettem egy hűtőpadot is alá. Az SSD (M2-es foglalatú) miatt a Windows betöltés kb. 20 másodperc, a 16 GB RAM azért már kényelmesebb jóval mint a 8 GB, a takarítás, pasztázás, hűtőpad miatt kevésbé melegszik, így nem downclockol a processzor se, nem vesz vissza az órajelből. Meg amit észrevettem, a hűtőpad miatt kevésbé pörgeti a saját ventillátorát a laptop, így mikor pl. játszom, akkor csendesebb is. Bár a zaj nem érdekel, fejhallgatón keresztül nem hallom úgy sem.

Amúgy a HDD-t bennehagytam, működik még, ha nagy ritkán torrentezek, arra megy a letöltés, semmi fontos dolog nincs tárolva már rajta, minden az SSD-ről megy.

HD Sentinelt töltsd le, nézz rá a háttértárolóra. Ha olyan mint az enyém, akkor amiatt térdelt le a géped.

2022. okt. 10. 21:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!