Mi a legtipikusabb oka egy PC sebességcsökkenésének?

2-es véleményére +1
Van egy jelenleg kb. 6 éves Dell notebookom és 2 éve vettem magamnak sima hdd-vel,de lassúcskának éreztem és egy informatikus ismerősöm mondta hogy ebben még tuti sima hdd lesz és cseréljük ki egy ssd-re,hát nem bántam meg mert kb. 2x-3x gyorsabb lett a gépem! Rendszer betöltés a kb. 1perces időről a felére csökkent! Úgyhogy ha még esetleg hdd-t használsz akkor megéri beruházni egy ssd-re akár egy kisebb 120Gb körülire is amin csak a rendszer meg mondjuk a böngésző fut!

Nekem pl. a HDD volt az oka, 10% volt a kondíciója... alig 4 évesen... Fingom sincs hogy, meg miért. Lecseréltem egy SSD-re, tetettem bele még memóriát, így már 16 GB van benne (laptopról van szó) plusz takarítás, pasztázás és vettem egy hűtőpadot is alá. Az SSD (M2-es foglalatú) miatt a Windows betöltés kb. 20 másodperc, a 16 GB RAM azért már kényelmesebb jóval mint a 8 GB, a takarítás, pasztázás, hűtőpad miatt kevésbé melegszik, így nem downclockol a processzor se, nem vesz vissza az órajelből. Meg amit észrevettem, a hűtőpad miatt kevésbé pörgeti a saját ventillátorát a laptop, így mikor pl. játszom, akkor csendesebb is. Bár a zaj nem érdekel, fejhallgatón keresztül nem hallom úgy sem.
Amúgy a HDD-t bennehagytam, működik még, ha nagy ritkán torrentezek, arra megy a letöltés, semmi fontos dolog nincs tárolva már rajta, minden az SSD-ről megy.
HD Sentinelt töltsd le, nézz rá a háttértárolóra. Ha olyan mint az enyém, akkor amiatt térdelt le a géped.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!