Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudom ingyenesen...

Hogyan tudom ingyenesen használni az office programokat?

Figyelt kérdés

2022. okt. 9. 21:10
 1/10 anonim ***** válasza:
Háááát, melyik csomagot? Elég sok van, 2003, 2016 ...stb?
2022. okt. 9. 21:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha közoktatásban tanuló diák/ott tanító diák vagy, ott a Tisztaszoftver program:

[link]

van ingyenes Webes Office:

[link]

vagy online alternatívának ott a Google Docs:

[link]

vagy letölthető programként a Libreoffice:

[link]

2022. okt. 9. 21:23
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
MS Office nem ingyenes.
2022. okt. 9. 21:47
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
LibreOffice, ez teljesen ingyenes.
2022. okt. 9. 23:17
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, tudom, ez kicsit kukacoskodás lesz, de az "Office" önmagában annyit tezs, hogy irodai programcsomag. Tudom, hogy te valószínűleg a Microsoft Office-ra gondoltál, de hadd járjuk körül a témát általánosságban is! Ugyanis jópár lehetőség van ilyen szoftverek használatára, és ezek nem is feltétlenül rosszabbak, mint a Microsoft Office. Sőt!...

1. LibreOffice. (Esetleg OpenOffice. A kettő majdnem ugyanaz, csak a LibreOffice több fejlesztést kap.) Teljesértékű irodai programcsomag szövegszerkesztővel, táblázatkezelvel, bemutatókészítővel, és adatbáziskezelővel. Én 10+ éve használom, és nem véletlen, hogy emellett döntöttem, holott a munkahelyem fizetné a Windowst és az O365-öt. (Más téma, de egyébként nem is Windowst használok.) Ja, és a LibreOffice tök ingyenes, és több platformon is elérhető.

2. OnlyOffice, WPS Office, FreeOffice. Külsőre a Microsoft Office-ra nagyon hasonló, de ingyenes programcsomagok. (Igaz, a FreeOffice regisztrációhoz kötött.) Mindegyik tartalmaz szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, és bemutatókészítőt. Ezek is elérhetők több platformon is.

3. AbiWord, GNumeric. Ez egy kissé minimalista szövegszerkesztő, és kissé minimalista táblázatkezelő. Alapfeladatokra jó, sőt, anno egyetemen az egyik tanárunk az AbiWordnek volt a lelkes elkötelezettje. Bár Windowsra az újabb verziók már csak forráskód formájában érhetők el, de ettől függetlenül ezek sem rosszak.

4. Valamilyen online irodai szoftver-/szolgáltatáscsomag. Van ezekből is jópár: Google Dokumentumok/Diák/Táblázatok, Zoho Docs, és a Microsoft Office-nak, meg a WPS-nek is van "felhőalapú" változata. Böngészőből futtathatók, alapfeladatokra simán megfelelők, viszont azért a "rendes" asztali programoktól kisebb-nagyobb mértékben elmaradnak. (A MS például eléggé lebutította ezeket, gyanítom, piacpolitikai okokból.) Nyilvánvaló hátrányuk, hogy internethet kötött a használatuk. (Meg vannak olyan funkciók, amik csak a fizetős csomagban érhetők el.)

És végül: a Microsoft Office-t is be lehet szerezni "ingyenesen". (Igazából az adófizetők pénzén, amit az állam lapátolt át a Microsoftnak, természetesen bárminemű társadalmi egyeztetés nélkül.) Ha tanuló vagy, vagy bármilyen szereplője a közoktatásnak (tanár, rendszergazda - bár akkorbiztos nem kérdezted volna -, technikai dolgozó), akkor az Office 365-öt, illetve a tanárok a "sima" Office-t is "ingyen" beszerezhetik.

A fentebb említett termékek és szolgáltatások a következő linkeken érhetők el:

LibreOffice: [link]

OpenOffice: [link]

OnlyOffice: [link] (Desktop Editors néven kell keresni magát a telepítehtő szoftvert)

WPS: [link]

FreeOffice: [link]

AbiWord: [link]

Gnumeric: [link]

Google Dokumentumok: [link]

Google Táblázatok: [link] spreadsheets

Google Diák: [link] presentation

Zoho Docs: [link]

WPS Cloud: [link]

MS Office Online: [link]

2022. okt. 10. 09:33
 6/10 anonim ***** válasza:

Diákoknak van valami ingyenes lehetőség, még asszem 1tb tárhelyet is adnak. Ez felsőoktatásra is igaz.

Tehát ez a rendes microsoft office valamilyen csomagja... vagy 365

Ingyenes pl a libreoffice, de nagyon szívás vele bármi, azt nem ajánlom.

Illetve lehet bohóckodni egyéb alternatívákkal is, google.

De legjobb, ha szürke forrásból szerzel be egy használt kulcsot. Magyarországon ez teljesen szabályos, de németeknél pl tilos használt szoftvert ilyen módon továbbadni.

Tehát pl hardveraprón ilyen 3-5 ezerért lehet találni, asszem 1x aktiválható kulcsok ezek.

pl, de nézd végig az eladókat, lehet van jobb áras is.

[link]

Szóval ennyit szerintem megér a jogtiszta szoftver.

2022. okt. 10. 20:22
 7/10 anonim ***** válasza:
MINDIG a Libre Officet használom, még bemutató készitéshez is. És lementem a pptx-ben. Egyébként ennek aztán mindegy, miben írták, a Word 95-től kezdve a legújabbig mindent megnyit, mindenre menthető.
2022. okt. 10. 22:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem ingyenesek.
2022. okt. 11. 08:17
 9/10 anonim ***** válasza:

#6 "Ingyenes pl a libreoffice, de nagyon szívás vele bármi, azt nem ajánlom"

Te használtad egyáltalán az utóbbi 5-10 évben?

Tudod, mi a szívás? A Microsoftnak a sok rigolyáját, hülyeségét, meg hibáját kerülgetni folyton.

Csak egy példa. Körlevélkészítés. Ha a forrásadatként szolgáló Excel táblában van dátum, azt mindig amerikai formátumban illeszti be. Még a Microsoft hivatalos útmutatóját követve sem működik rendesen. Szóval előtte az Excel táblában át kell alakítani a dátumot szöveggé, és utána kell megcsinálni a körlevelet. (Így persze komolyabb szűrési feltételt nem fogunk tudni beállítani.) Ugyanez LibreOffice-ban probléma nélkül működik. Ez csak egy kiragadott példa volt. Van még rengeteg.

Mióta váltottam rá, egyszerűen nem hiányzik, hogy a Microsoft hülyeségeivel szórakozzak. Emellett stabil, megbízható, kisebb erőforrásigényű (a Microsoftnál hírből sem ismerik az optimalizálást), és nem utolsó sorban teljesen ingyenes.

"Illetve lehet bohóckodni egyéb alternatívákkal is"

A felmerülő feladatok 99%-ára ez a "bohóckodás" is elég.

2022. okt. 11. 09:20
 10/10 anonim ***** válasza:
A Libre Office ingyenes és bárki által fejleszthető. Jobb, mint a Microsoft műremeke.
2022. okt. 11. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!