Hogyan lehet a Unity program által készített játékokat "kezelni"? Többi lent:
Nincs rá általános recept, minden játékot másképp írnak a fejlesztők. Maximum van pár dolog amit hasonlóan célszerűen csinálnak.
Ha például hardcode-olva van minden felirat, azzal nem fogsz tudni mit kezdeni.
Nem véletlenül készül kevés fordítás, nem olyan egyszerű dolog az, bele kell ásni magad az aktuálisan fordított program működésébe.
Bár nem vagyok benne biztos, de szerintem programozást ismerő emberek szoktak (csak) fordítani,
Én Unityvel fejlesztek és sokszor a szöveg nem az assetek közé kerül, hanem vagy config fájlba, vagy a kódba (bár ez inkább debug és hibaüzenetekre jellemző).
Attól függ pontosan mit használnak a fejlesztők, mert ha beégetnek képekre dolgokat azt teljesen máshogy kell cserélni, mintha mondjuk TextMeshPro-val hoznak létre fontot és úgy cserélnek valamit. A TMPro-ba rakott string cserés megoldásra megint külön kell megcsinálni a cserét.
Ha meg assetbundle-t használnak, akkor annak is megvan a maga szerkezete.
Szóval bármi ilyet szeretnél kezdésnek utána kell nézned melyik fájlban mi van tárolva és hogyan lehet kibontani, visszacsomagolni.
Neten vannak erre toolok amúgy, még a kódra is.
A gond, akkor jön, ha mondjuk a patch system olyan, hogy fájlokat cserél validálás alapján, mert akkor minden módosításodat eldobja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!