Hogyan lehetne megoldani hogy, 2 számítógépet összecsatlakoztassak (2 külön hálózaton vannak) és úgy hogy az Otthoni Gépemről tudjam a File-okat Áthúzni a Céges Gépre majd átírás után vissza?
Én úgy oldottam meg, hogy az otthoni routeremre rá van dugva egy külső HDD. A routeren fut egy FTP szerver, meg egy VPN szerver. A netre meg DDNS-en keresztül csatlakozok, hogy legyen publikus fix IP-m. Be VPN-ezek az otthoni hálózatba, és máris tudok fel/letölteni az FTP szerverről. Így az otthoni gépnek nem is kell bekapcsolva lennie, a router úgyis folyamatosan megy.
De a kérdésedből ítélve nem értesz a hálózatokhoz.
Nem lesz egyszerű, kell tudni FTP-t, VPN-t, DDNS-t, routert konfigurálni hozzá. Meg jóban kell lenni a céges rendszergarázdával, hogy a tunnelemet átengedje a céges tűzfalon.
Már leírták a választ. Google felhő.
Ha 15 GB kevés, akkor évi 7000 Forintért 100 GB helyed lesz. Feltelepíted a Google Drive programot mindkét gépre, a streamelés helyett a tükrözést választod, így a helyi adattárolódon is lesz egy másolata a fájloknak. Egy külön meghajtónak fogod látni a gépen, amit oda beraksz, az a következő bekapcsolás után a net sebességéről és a fájlok méretétől függően elég hamar megjelenik a másik gépen is. Ha mindkét gép be van kapcsolva, akkor ha az egyiken elmentesz vagy módosítasz valamit, egy percen belül a másik gépen is aktualizálódik.
Ha publikus ip-d van, akkor ddns beállítása után ftp szerver vagy saját vpn
Előbbit kiválóan kezeli a TC, utóbbinál pedig rendes SMB-t is beállíthatsz, azaz azzal már streamelheted is a fájlokat (nem kell átmásolni ahhoz, hogy megnyithasd).
Ha nincs publikus IP, akkor nem tudom mi a jó megoldás, de távsegítség progikkal lehet, pl teamviewer, anydesk. Ctrl+c az egyik gépen, átlépsz a távoli gép ablakába, és ott ctrl+v, és már küldi is át (vagy fordítva).
(Szinte kb csak mobilnet esetében ritka a publikis ip lehetősége. A kábeles szolgáltatóknál kérésre kapcsolják)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!