Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez "/"a fajta zárójel miért...

Ez "/"a fajta zárójel miért teszi dőlt betűvé a bezárt szöveget, amikor újra bezárom?

Figyelt kérdés
Van egy szó, pl. kövirózsa. Ezt zárójelbe akarom tenni. Beírom /kövirózsa és újra kiteszem a zárójelet a szó mögé, hogy bezárjam /kövirózsa/. Erre nem zárja be, hanem elveszi a kezdeti zárójelet is és beteszi azt hogy kövirózsa - de dőlt betűkkel - ami agyamra megy, hogy miért? Akkor az automatikus javítás visszavonásra kell kattintani, és újra kiírja a szót, ami nem dőlt betű és be van zárva - végre. Miért kell állandóan ezt a huzavonát végigcsinálni, ahelyett hogy simán elfogadná a második zárójelet is? Köszi a segítséget, aki tud.

2022. okt. 1. 14:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Az nem zárójel...
2022. okt. 1. 14:22
 2/16 anonim ***** válasza:
Mert sok rendszer úgy értelmezi, hogy ezzel jelölöd ki, hogy egy szövegrészt dölttel akarsz szedni.
2022. okt. 1. 14:33
 3/16 A kérdező kommentje:
Ez még nem oldja meg a problémámat. És miért ne lenne zárójel? Miért csak ez () a zárójel - ez miért nem lehet zárójel //? Ezt a dőltbetűzést miért nem lehet kikapcsolni? A billentyűzet diktálja nekem és nem fordítva?
2022. okt. 1. 14:41
 4/16 anonim ***** válasza:
Ha ez Wordben csinálja kikapcsolod az automatikus formázásokat és akkor leszokik róla. Ez valahol a nyelvi cuccoknál van, de minden verzióban máshol.
2022. okt. 1. 14:42
 5/16 anonim ***** válasza:

"És miért ne lenne zárójel? "

Mert nem és kész.

[link]

"Ezt a dőltbetűzést miért nem lehet kikapcsolni? "

Senki sem mondta, hogy nem lehet.

" A billentyűzet diktálja nekem és nem fordítva?"

A billentyűzetnek ehhez semmi köze.

2022. okt. 1. 15:14
 6/16 anonim ***** válasza:
Az lenne a legelső, hogy leírod ez hol történik. PC-n valami program? Telefonon? Azon belül milyen program? Windows? CNC-esztergagépen? Orvosi műszeren? FPGA-n történik ez? Mégis?
2022. okt. 1. 15:17
 7/16 A kérdező kommentje:

Libre office - asztali számítógép, dokumentum szerkesztés internetről letöltve.

"Mert nem és kész." Így szokta leteremteni a bugris férj a feleségét is, ebben a stílusban.

2022. okt. 1. 15:22
 8/16 anonim ***** válasza:
7: Abban is van valahol egy olyan, hogy automatikus formázás kikapcsolása. Melyik verzió, mert akkor megnézem. Bár nekem a legujjabb van fent.
2022. okt. 1. 15:23
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

"Így szokta leteremteni a bugris férj a feleségét is, ebben a stílusban."

Linkeltem, hogy mi zárójel és mi nem. Ha nem fogod fel, az már nem az én problémám.

2022. okt. 1. 15:27
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
A notepad nem tesz ilyet..!
2022. okt. 1. 15:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!