Ps5-re 4k UHD filmek kiírása? Hogyan?
Üdv, van sok 4k film/sorozat tárhelyen, és arra gondoltam hogy jó lenne kiírogatni bd lemezre ha már megvan a ps5, azt meg ha már ilyen drágán megvettem jó lenne használni filmezésre is, plusz van nagyon sok 25,50es üres bd lemezem, tehát miért ne?!
A gond csak az hogy a konzol nem hajlandó lejátszani a filmeket...
Használtam tsmuxert, csináltam a 4k mkv fájlból/filmből egy iso fájlt, aztán azt imgburn-al kiírtam, de amelyeket eddig próbáltam 5-6 lemez, egyik sem ment, valamelyiket elkezdte lejátszani a konzol a hangot kép nélkül, valamelyik csak egy indítási ikont dobott be a kép közepére fekete háttérrel,majd semmi rekció, valamelyiknél sem hang sem kép nem volt, valamit rosszúl csinálhatok, talán rossz a kodek, vagy olyan formában muxol rá valamit amit nem tamogat a gép,nem tudom mi a megoldás..
Egyetlen egy próbálkozásom járt teljes sikerrel, de az csak egy fullhd film volt, annál nem volt problem.
Megvettem egy író szoftvert is bazi drágán, az visszont valamivel lassabb folyamat, és úgyan sikkerel lejátsza a ps,viszont alul felül zöld csíkot éget a filmre,ami meg zavaró..
Valami tipp?
Tehát a cél az lenne, hogy menüvel, vagy menü nélkül akár..szeretnék kiírni 4k mkv filmeket úgy hogy a ps is lejátsza...
Köszönöm a segítséget.
Ma már nem érdemes optikai lemezek írásával foglalkozni, a lemezek és az író is drágább, mint amennyit ér.
Külső merevlemezről próbáld lejátszani a ripeket.
Egyetértenék, vagyis eggyet is értek bizonyos szempontból, de erről az a véleményem hogy ez mindenkinek szubjektív hogy mi éri meg, valaki a mai napig gyüjti és tök jól el van a dvd lemezekkel, direkt azért nem is írtam bluray, vagy full hd tartalmakról mert ez egy lehulló ágazat valóban, és én is direkt csak a 4k tartalmakra koncentrálnék mert szerintem az még mindig életképes lesz 10-15 év múlva is, ha magára a lemezekről beszélünk..
Kicsit más tészta valóban, de a bakelit példájából gondolom hogy van remény, mindig akartam egy saját fizikai gyüjteményt de sajnos csak most jutottam odáig hogy el is tudjam kezdeni, a bd író, a lemezek is mind megvannak, igazából fillérekért jutottam hozzá, szerencsés vagyok.
Vannak külső merevlemezeim is, tehát a full hd tartalmakat azokra szánom,illetve van is elképesztő mennyiségem 4k tartalmakból is ezek elég sok helyet foglalnak, több mint száz film, sőt igazából fogalmam nincs...van egy 500dbos lemeztartó böröndöm is ami rám maradt, filmek egész armadáját gyüjtögettem az évek során
Konkrét tékát tudnék nyítni, tehát szeretném a 4k filmeket kiírni úgy hogy a konzol is lejátsza..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!