Win11ben ha képernyőfelbontás 4K de nagyobbra állítjuk a méretezést mint 100%, akkor valójában nem 4K-ban fogjuk látni a dolgokat?
Sziasztok!
Bocsi a furcsán feltett kérdésért. Szóval adott egy 4K képes Asus Rog laptop és egy 60 colos 4K samsung TV, amin ha 4Kban (3840x2160) jeleníti meg a képernyőt, akkor ugye minden nagyon pici lesz, ami 1080ban jó volt a laptop képernyőjén (ami nem 4K csak 1080 viszont 144hz, de ez m1).
Rájöttem, hogy van egy ilyen méretezés gomb, szóval 100%on pici minden, de ha nagyobbra állítom, akkor akkora mint 1080ban. Ha így indítok el játékot, filmet stb, akkor valójában nem 4Kban fog menni, mivel ki van nagyítva, vagy de 4Kban fog, nembefolyásolja ezeket ez a funkció?
4k-ban fogja megjeleníteni, csak nagyobban.
A játékokra pedig nincs hatással a windows felületének méretezése.
Nekem is így van, én is nagy 4k-s tv-t használok monitornak. Nekem már a win11 telepítésekor nagyítva - de 4k felbontásban - állította be automatikusan a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!