Hová tűnt az AOSP?
Figyelt kérdés
Még régen, az Android 4 (Ice Cream Sandwich, KitKat) környékén, meg még tán utána is, az 5-ös verzióig, nem vagyok benne teljesen biztos, hogy melyik verzióig, de voltak ezek az alap nyílt forrású AOSP (Android Open Source Project) appok, amik elő voltak telepítve Androidon. Én nagyon szerettem ezeket az appokat, a kék hangszórós ikonú zenelejátszó, a galéria, az élő háttérképek, az óra és az AOSP billentyűzet nagy kedvenceim voltak, de még a stock launchert is nagyon szerettem, de úgy kb mindegyik AOSP app jó volt. Aztán nem tudom, hogy melyik verziótól kezdve, de pl az Android 9 Pie-ban már sajnos a Google-ös zárt szutykok vannak benne, az AOSP cuccok meg sehol. Néhány AOSP appnak van forkja az F-Droidon, van, amelyiket telepítettem is, de van, amelyik már nincs optimalizálva újabb készülékekre, így nem pont úgy működik, mint a régebbi készülékeken, és sajnos újabb verzió sincs belőlük. Hová tűnt az AOSP? Megvannak valahol még ezek az appok, akár forrás, akár apk formátumban? Miért lettek lecserélve a Google-ös szutykokra? Nem nagyon követem az Android fejlődését, szóval nem tudom, hogy mi hogyan zajlik, hátha itt tudja valaki.2022. szept. 20. 20:17
1/1 anonim válasza:
"Miért lettek lecserélve a Google-ös szutykokra?"
Mivel az Android a Google saját fejlesztésű operációs rendszere, így nem nehéz kitalálni miért váltottak a kizárólagos saját alkalmazásaikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!