Informatika távközlés szakra járó gyerekemnek kell laptopot vennem. Ezt mondták a suliban: - Ne legyen benne dedikált grafikus kártya - Programozásra kell - Gyors legyen Hol és milyen gépet válasszak? Kb. 200.000-250.000Ft-ot tudnék rászánni.
Szerintem akar ez is tokeletes lehet. Fejlesztokent dolgozok, a ceges laptopom teljesitmenyre a linkelt laptopnak felel meg, es egyaltalan nincs problemam vele.
Amit erdemes tudnod kerdezo, hogy a programozast tanulo diakok soha nem irnak olyan programokat, amik valoban gepigenyesek lennenek, a legtobb siman elfutna egy 20 eves gepen is. Amiert erdemes "erosebb" laptopot valasztani csak az, hogy nemelyik fejlesztoi kornyezet (a szoftver amiben irjak a programot) kicsit gepigenyesebb, de egyaltalan nem veszesen. Egy kozepes erossegu laptop boven megfelel barmilyen elvarasnak ilyen teren. A tarhely nemart, ha nagyobb a gepben, es van legalabb 8gb ram, de ezen felul minden csak extra.
Tovább fog tanulni az egyetemre vagy csak technikum lesz és kész? Így kell venni azt a laptopot.
Ha technikusi a cél lesz, akkor tökre felesleges, mert másban fog elhelyezkedni. Nincs ambició benne. Max gépszerelő lehet ezzel.
Laptop minimum 4 magos legyen és ne turkált 2 magos csodák. Ha videót néz az anyagról és közben a kódszerkeztő megy akkor kelleni fog a 4 mag. A dedikált grafikus kártya jól fog jönni, ha unityban szeretne csinálni valamit. Az is programozás c#-ban.
Remek vagy 5-ös. Én is technikus vagyok, még is fejlesztőként dolgozok. Nem hiszem, hogy egyetem, vagy technikusi képzéshez kéne kötni a laptop típusát, mindkettőn ugyan azt tanulják nagyjából programozásból, és egyikhez sem kell kifejezetten erős gép.
Továbbá írta a kérdező, hogy 200 körül keres laptopot, valószínűleg nem egy ezer éves, használt, 2 magos laptopot fog venni. Ahhoz pedig, hogy egyszerre tudjon videókat nézni és kódszerkesztőt is használni inkább ram kell, sem mint magok. De ezt az alap dolgot szerintem már minden belépő szintű laptop tudja.
Ezt a gyerekkel is megbeszélted??
Nekem pl rohadtul kellett a grafikus kártya, mert szeretek game-elni. Koliba meg nem vittem az asztali gépet, tehát laptopból kellett olyat vennem, amin játszani is lehet. Felét fizették szüleim, felét én.
Nyilván az infós képzéshez nem kell a grafikus teljesítmény, egyszerű progikat írnak, de az ember nem csak a sulihoz használ egy gépet.
Amúgy ha neki elég a netezős teljesítmény, akkor 5500U procis gép 16GB RAM-mal.
Vagy egy asus OLED 1135G7 procival, 16GB RAM (Itt különösen fontos a 16GB RAM, mert nem bővíthető modellek). Különösen ajánlom, mert rettentő jó az OLED kijelző minősége.
A kékfény kibocsájtás az OLED-eken a legalacsonyabb.
A vibrálás az OLED-eken a legkevesebb.
A fényerő szabályozás az OLED-eken a legjobb, a fekete abszolút fekete, jó a kontraszt, jók a színek.
így könnyedén a szemedhez igazíthatod, kímélő.
Egyetlen hátránya, hogy tükröződő felületűek, amit bizonyos körülmények között nehéz kikerülni.
ohh, és ebben a pillanatban jött felém vr-ék videója... nyilván ez még nagyon nem az átlag user kategória (mint kb egyik oled sem még), de már van matt oled is
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!