Miért nem működik a hardveres gyorsítás?
UHD videót akarok lejátszani. Pot player és a VlC-ben is bekapcsoltam a hardveres gyorsítást. De ugyanúgy szaggat a videó mindkettő lejátszóval.
A feladatkezelőben látom, hogy ugyanúgy a processzort használja a lejátszás során, ami gyenge hozzá.
Cpu: amd 860k
Gpu: r9 270x 2gb
"Gpu: r9 270x 2gb"
Az a "Pitcairn" kódnevű chip, sajnos csak UVD 4.0-át támogat,
ami csak H.262 (MPEG-2)/H.263/H.264 (AVC) tömörítésű videóknál tud besegíteni - H.265 (HEVC)/VP9/AV1 esetén - amit az UHD videóknál előszeretettel használnak - már nem.
"Cpu: amd 860k"
Az meg egy lassan 8 éves processzor:
Igen, HEVC formátum. Átkonvertáltam H.264-re. Nagyon kicsit zavarosabb a kép, de nem vészes. Igaz kicsit sokáig fog tartani, ha azt a pár 4k filmet így akarom megnézni...
Gondolom itt nem működik az mint a youtubeon. Ha lassú a net, akkor várni kell egy kicsit és pufferel.
"Gondolom itt nem működik az mint a youtubeon. Ha lassú a net, akkor várni kell egy kicsit és pufferel."
Sajnos ha HEVC-ban van UHD felbontással, akkor azzal a konfigurációval nem fog menni.
Youtube esetén legalább van lehetőséged több felbontásból - 4K, 2K, FullHD, 720P,... - formátumból - AVC, VP9, AV1,... - választani (erre használok Freetube + MPV + FFMPEG + yt-dlp + jgreco mpv-youtube-quality kombinációt, így el tudom kerülni a VP9/AV1 kódekeket, meg a Google kémkedését).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!