Hol tudok sablont szerezni etikettnyomtatáshoz? Ötletek?
Első körben ilyenre szeretnék nyomtatni:
Tehát egy A4-esen 4db etikett, fekvő helyzetben.
Esetleg más.
Hol találok ehhez sablont a Wordben és milyen néven/címen? Esetleg azon kívül?
Bármi egyéb ötlet?
(Egyszerű asztali nyomtatóval nyomtatnám. Epson EcoTank ET2820.)
Köszi
Ez engem is érdekel
Régi munkahelyemen volt ilyen sablon, de miután eljottem, rájöttem. H nagy hiba vokt nem lementeni őket
"label templates" néven rengeteg van.
Szia.
Szerintem a legegyszerűbb ha saját magadnak készíted el.
Valamilyen kiadvány szerkesztő program (vagy grafikus program), alkalmas lehet erre, de ha nincs kedved ezek használatát megtanulni akkor ott van az OFFICE "kiadvány szerkesztő" programja a Microsoft Publicer.
Mivel Microsoft termék, használatát viszonylag egyszerű elsajátítani, ha használtál már Word vagy Excel programot valamikor.
1. lépés: ki kell deríteni a nyomtató margóit (mivel nem minden nyomtató tudja, az A4-es lapot teljesen "tele" nyomtatni, a papíron körben vannak nem nyomtatható területek, ezek általában 5-5 mm-es oszlopok - lent fent, jobb és baloldalon egyaránt - de ez minden nyomtatónál más és más lehet)
2. Publiserben beállítod a kívánt margókat (Oldalterv - Oldalbeállítás jobb alsó sarki link - Oldalbeállítás ablakban beadod neki az értékeket).
3. Beállítod a függőleges és vízszintes segédvonalakat (A vízszintes /függőleges vonalzón, fogd és vidd módszerrel behúzol egy-egy segédvonalt majd jobb égér és Vonalzó segédvonalak, és a megjelenő ablakban beadod az értékeket.
vagy Oldalterv - Segédvonalak leengedés - Vonalzó segédvonalak menüpont és a megjelenő ablakban, Vízszintes fül vagy függőleges fül, megadod neki a kellő adatokat, majd Beállítás gomb.
Itt úgy kell beadni a segédvonalakat, hogy szimetrikusak legyenek a részek, tehát ha van bal és jobb oldalon 5-5 mm margó, akkor a függőleges segédvonalakat 10.0 cm és 11.0 cm-re kell megadni, ha alul felül is ugyanez a helyzet - tehát 5-5 mm-es margó van - akkor a vízszintes segédvonalak értéke 14.35 és 15.35 cm lesz).
A4 oldal méretei : 210 x 297 mm (21.0 x 29.7 cm)
Függőleges középvonal : 210/2 = 105 mm, (10.5 cm) ha a bal és jobb oldali margó 5 milliméter akkor a függőleges középvonaltól balra is és jobbra is 5-5 milliméterrel kisebb (100 mm = 10.0 cm) illetve nagyobb (110 mm = 11,0 cm) segédvonalat kell beadni.
Vízszintes középvonal : 297/2 = 148.5 mm, ha itt is 5-5 mm-es margóval számolok, akkor felfelé is 5 mm (143.5 mm = 14.35 cm) és lefelé is 5 mm (153.5 mm = 15.35 cm).
4. Beszúrsz 4 darab szövegdobozt: Beszúrás - Szövegdoboz rajzolása, és a méretét a segédvonalakhoz húzod (balra, jobbra, le és fel).
Készen vagy.
A szövegdobozokba tudsz irni.
A fenti módszerekkel elkészített filét innen lehet letölteni : [link]
Ha más fajta etikett címkéd van, akkor az ahhoz kellő sablon is elkészíthető ilyen módszerrel.
Sok sikert. Üdv.
Végülis gyakorlatilag magától megoldódott. Az etikett, amit vettem, annak a gyártójának van rengeteg sablonja a weboldalán. Ez rajta van a csomagoláson.
Úgyhogy íme, hátha másnak is jól jön:
Ami nehezíti egy picit a használatot az a következő:
Azzal kezdtem, hogy nyomtam egy Entert, hogy felül legyen egy sornyi hely, mert különben túlzottan az etikett szélén lett volna az első sor. Ezzel csak azt értem el, hogy a következő "kocka" átugrott a köv. oldalra, így szabhattam az egészet, nem lehetett simán kitörölni azt az egy extra sort felül a táblázaton kívül. Úgyhogy úgy hidaltam át, hogy ebben a rosszul sikerült dokumentumban megírtam s szerkesztettem, amit akartam, majd egy új sablondokumentumban beillesztettem s ott már teljesen jól működött.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!