Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez a Lenovo laptop iskolához...

Ez a Lenovo laptop iskolához megfelel, nem?

Figyelt kérdés
6 osztályosba járok, most lettem kilencedikes, és már egy ideje probléma, hogy az asztali pc-m nem működik rendesen, emiatt ez s tanulásban hátráltat. Ha nem igazán jó ez a gép, akkor milyet ajánlanátok? Köszi! :)

2022. szept. 1. 18:13
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
2022. szept. 1. 18:15
 2/13 anonim ***** válasza:
De.
2022. szept. 1. 18:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Tanulásra szerintem jó, bár mindjárt jönnek, akik szerint ez gyenge az kevés... Általában ennyi pénzért inkább több éves prémium gépet javasolnak, azok erősebbek is. Ha Windows-t akarsz használni rajta, az pénzbe kerül, ugye tudod?
2022. szept. 1. 18:18
 4/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
72%

pontosan ennyiert hasznaltan ThinkPad ot vegyel inkabb

garival szamlaval kereskedotol is vannak ezek

hardverapro.hu

ez a proci se fiatal azon kivul hogy harmatgyenge is

persze lehet eleg lenne amire hasznalnad de kiadni ennyit ra nem erdemes azert

azt ugy szokas mondani:

"nagymertekben hatraltatja a tanulmanyaimat"

2022. szept. 1. 18:32
 5/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
66%

ujonan:

ketszererosebb proci de sajnos iszonyatosan kis tarhely:

[link]

modernebb szinten majdnem ketszer erosebb proci es 8GB ram (256GB ssd is szinten)

[link]

ez arart egesz szep nem ugy mint amit te linkeltel

de keresek mast is hatha lelek

2022. szept. 1. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:

Tökéletes.

Netet tudod használni, szövegszerkesztő fut. Mi kell még a tanuláshoz amire ez a gép nem elég?

2022. szept. 1. 18:42
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Tanulásra természetesen elég, azonban szerintem szempont az is, hogy ne legyen "rossz befektetés" sem. A kriptobányászat és chiphiány miatti hardver ár elszállástól eltekintve általában az jellemző, hogy a számítástechnikai eszközök árai csökkennek.. a csökkenés mértéke nem mindegy, illetve maga az eladhatóság, ha sor kerül rá. Én javasolnék inkább egy "i3-i5" processzorral ellátott gépet, már csak az eladhatóság miatt, illetve nyilván attól még, hogy tanulásra kell, nem feltétlen kell a leglassabbat megvenni, jól tud jönni azért, ha tud a gép többet is, ki tudja, lehet, hogy később szükséged lesz valamit modellezni, vagy photoshoppolni, azok nem feltétlen igényelnek nagy erőforrást, hacsak nem komoly dolgokat alkotsz már velük, azonban egy ilyen processzort már a kb kezelhetetlenség szintjén megakasztanak.

Szerintem növeld a keretet olyan 130-150 ezer ft-ra nyugodtan, még ezek sem számítanak "feleslegesen túl jónak", de várhatóan kevesebbet fognak az értékükből veszíteni idővel és nem fogod megbánni azt a plusz teljesítményt :)

Jogtiszta Windows licenszet pedig lehet hozzá venni pár ezer ft-ért, pl a CodeGuru-tól, így azt is meg tudod "spórolni", különben 40 ezer ft-ba kerülne. :)

2022. szept. 1. 18:45
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
furbify.hu-n nézz szét. Két vagy három év garanciával adnak üzleti laptopokat.
2022. szept. 1. 18:47
 9/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

amit linkeltel ahoz hasonlo procisak vagy kicsit erosebbek vannak 8GB al ennyiert

szoval az biztos nem eri meg ilyen tekintetben se ujakhoz merten sem

ez az athlon Silver meg megerosebb mint a masik amd

[link]

vagy megkapod a linkelted ujabb valtozatu procijat is ebben az arban ami szinten picit erosebb is mar

[link]

szerintem nagyon picit hozzateve lehet sokkal inkabb megerosek is vannak

legalabbis ha ilyen ujakra penzt adsz ki...

4GB tobblet ram ugy 10-15ezer forintba kerul

128GB SSD tobblet ugy 5-10ezer forintba

ezeket is erdemes belekalkulalni hogy mert eri meg egyik jobban mint masik ha ugyanannyiert tobbet kapsz

proci az meg a legfontosabb dolog

2022. szept. 1. 18:53
 10/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

120 ig neztem parat hogy veszesen ne legyen dragabb azert

barnigyis 30ezer pluszt jelent...

[link]

csak egyhelyen annyi mashol meg 10 el dragabb:

viszont nagyon uj procis 1115G4 es 8GB os 256 os es lenovo ha szamit

[link]

Asus Vivo

8/256

es egy nagyon szep Ryzen procival (linkeltedhez kepes 3-4 szer erosebb "csak" ilyen szempontbol)

[link]

meg ugyahogy turheto Dell t is kapsz alig tularazva

[link]

mondjuk csak itt ennyiert mashol dragabb...

majd ha nem veszel eleg jonprocist meg ramosat akkor jossz majd hogy miert nem tudsz Sims4 ezni ora kozben

szoval ne sporolj annyira procin

mert a vege az lesz hogy Youtuben se tudsz nezni zenes klipeket szunetben

2022. szept. 1. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!