Lefagy az Ubuntu?

Figyelt kérdés

Feltettem az Ubuntu 22.04.1-et, és random lefagy a laptopom naponta többször is. Mi lehet ennek az oka? Vagy ha ezt egy futó folyamat idézi elő mindig, akkor hogy lehetne kideríteni, hogy melyik az?

Amikor lefagy, akkor fullra, semmit nem tudok csinálni, csak újraindítani a rendszert, és ha várok akkor sem áll helyre.

2022. szept. 1. 02:15
 1/4 anonim ***** válasza:
40%
Vezérli a ventilátorokat? Sok laptopnak saját driver kell még ahhoz is hogy a hűtés normálisan menjen.
2022. szept. 1. 02:29
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen. Én inkább az nvidia driverekre tippelnék
2022. szept. 1. 02:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Én azt csinálnám, hogy a legfrissebb stabil Debian Mate-t tenném fel, van Live CD-változatban is.

Ha azzal is lefagy, tudnám: nem az Ubuntu hibája.

Főleg azért javaslom ezt, mert ismerősök is sokat panaszkodtak erre az Ubuntu-kiadásra, amit említettél.

2022. szept. 1. 08:51
 4/4 A kérdező kommentje:

Ugy nez ki a mas driverre valtas megoldotta a gondot.

Korabban is volt ilyen tapasztalatom, hogy az nvidia driverek meg a linux nem szeretik egymast.

2022. szept. 1. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!