Milyen laptopot ajánlotok?
i3 is elég, ha mai. 8GBRAM az tényleg minimum, SSD nélkül meg már nemigen árulnak laptopot.
Ja igen, az ilyen 100-120 ezer forintért árult belépőszintű vackokat (főleg HP-t) nehogy megvedd! Ha normális gépet szeretnél, akkor olyan 250-300 ezret rá kell szánni, vagy vehetsz egy használt üzleti gépet, azokban még 2-3 év biztosan van és már 80-100 körül is meg tudod venni.
Új generáció is beszivárog lassacskán
Intelboldalon a 1215U procis gépek is ajánlottak lehetnek. 1235U-ig lehetséges alacsony ár majd.
AMD oldalun a 6600U eshet majd be 200 környékére, de náluk nem lesz igazi budget proci.
Az orvosit amúgy én úgy képzelem el, hogy sok kutatómunkát kell végezni, és hát sok megnyitott chrome ablak és pdf mellett kevés lesz a 8GB RAM is!! Tehát erre figyelni kell... ha nem is megvételkor, de idővel szükséges lesz a bővítés. Ez esetben arra kell figyelni, hogy bővíthető legyen a laptop, mert néhány esetben már nem az. Illetve ha bővíthető, akkor is 4gb forrasztott, és egy cserélhető slot van. Akkor abba ajánlanék egy 16GB modult.
Én csak agráregyetemet nyomattam, és kevés volt kutatásnál a 8GB RAM.
Amit amúgy ajánlok, mert iszonyat jó a kijelzője: OLED paneles asus-ok
Itt kell pl figyelni rá, hogy mindenképp 16GB RAM-os legyen, mert nem bővíthetők többnyire ezek a modellek.
A többi, ami fontos:
Minél nagyobb tárhely (250 az alap, 500GB nem lenne rossz)
FHD vagy nagyobb felbontású kijelző.
RAM kitárgyalva
Billentyűzetnyelvre és kiosztásra figyelj (főleg Í és Ű), extra a világítós bill.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!