Mennyire súlyosak a hibák a laptopomban?
Asus N750j típusú laptop, nem mai gyerek, de fénykorában nagyon jó volt. Pár hiba lenne, mennyire súlyos és költséges a javítása, otthon meg tudom e csinálni?
1. Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön.
2. Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban.
3. Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?
Köszönöm szépen a segítséget.
"Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön."
Szalagkábel megtört, vagy a csatlakozása elengedett: elég sok típusnál simán csak egy erős ragasztószalaggal (cellux szerűség) van a szalagkábel a kijelző érintkezőihez fogatva-ragasztva. Ez idővel elengedhet.
Otthon könnyen javítható/cserélhető ha van hozzá cseredarab és rutin.
"Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban."
Driver hiba, op rendszer hiba, hardver hiba, codek hiba. Ezt innen nehéz megmondani.
"Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?"
Képernyőfedél lecsukásánál kiválasztottad, hogy mi történjen lecsukáskor?
Ha igen, és ezután is szar, akkor lehet hogy a mikrokapcsoló rosszalkodik.
1. Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön.
-Ennek utána kell nézni. Ha szerencséd van akkor csak kontakthiba a csatlakozónal. Vissza kell helyezni.
Rosszabb esetben szalagkábelt kell cserélni. Nagyon max 7 ezer.
Legrosszabb esetben a szalagkábel szerves része a kijelzőnek, így csak kijelzővel együtt cserélhető. Ez esetben vannak módszerek a kábel javítására, de ezek nagyon gányolós megoldások. Forrasztgatós, autóüveg fűtőszál javító szarsággal lehet... youtube.
2. Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban.
-Válts SSD-re!
3. Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?
-passz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!