Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyire súlyosak a hibák a...

Mennyire súlyosak a hibák a laptopomban?

Figyelt kérdés

Asus N750j típusú laptop, nem mai gyerek, de fénykorában nagyon jó volt. Pár hiba lenne, mennyire súlyos és költséges a javítása, otthon meg tudom e csinálni?

1. Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön.

2. Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban.

3. Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?

Köszönöm szépen a segítséget.

2022. aug. 23. 22:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön."

Szalagkábel megtört, vagy a csatlakozása elengedett: elég sok típusnál simán csak egy erős ragasztószalaggal (cellux szerűség) van a szalagkábel a kijelző érintkezőihez fogatva-ragasztva. Ez idővel elengedhet.

Otthon könnyen javítható/cserélhető ha van hozzá cseredarab és rutin.

"Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban."

Driver hiba, op rendszer hiba, hardver hiba, codek hiba. Ezt innen nehéz megmondani.

"Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?"

Képernyőfedél lecsukásánál kiválasztottad, hogy mi történjen lecsukáskor?

Ha igen, és ezután is szar, akkor lehet hogy a mikrokapcsoló rosszalkodik.

2022. aug. 23. 22:49
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Nem annyira.
2022. aug. 24. 01:40
 3/6 anonim ***** válasza:
56%
Nagyon
2022. aug. 24. 08:38
 4/6 anonim ***** válasza:

1. Ha a laptopot bizonyos szögnél hátra hajtom, elmegy a kép. Ha előrébb hajtom, visszajön.

-Ennek utána kell nézni. Ha szerencséd van akkor csak kontakthiba a csatlakozónal. Vissza kell helyezni.

Rosszabb esetben szalagkábelt kell cserélni. Nagyon max 7 ezer.

Legrosszabb esetben a szalagkábel szerves része a kijelzőnek, így csak kijelzővel együtt cserélhető. Ez esetben vannak módszerek a kábel javítására, de ezek nagyon gányolós megoldások. Forrasztgatós, autóüveg fűtőszál javító szarsággal lehet... youtube.

2. Sokszor beszaggat a hang az egész gépen. Többször újra raktam az illesztőprogramokat de nem segített a hiban.

-Válts SSD-re!

3. Ha lehajtom a laptop képernyőjét, legyen akár akksin vagy áram alatt, automatikusan kikapcsol a gép. Az energia kiemlo beállítások okesak. Miért áll le a gép ha lehajtom a laptopot?

-passz

2022. aug. 25. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Lenovo Ideapad típushibája, bár csak kilenc év után jelentkezett. A szalagkábel a kijelzővel együtt cserélhető, egyébként a félig felnyitott laptopon is csíkok futnak. Elvittem a szervízbe, aztán olyan árat mondtak... Na nem, inkább vettem egy használt, de felújított Thinkpadot. Kifogástalanul működik.
2022. aug. 25. 23:26
 6/6 anonim válasza:
Igen
2022. szept. 4. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!