Egy 4 giga memóriás 2 magos laptop mire elég? Érdemes olyat venni?
#4-es biztos, hogy 4 magos? Az i3-as notebook processzorok zömmel kétmagosak (4 szál, de 2 mag). A 11-es, 12-es Intel szériákban van már pár valóban négymagos i3 is, de kétséges, hogy erre gondoltál-e.
-
Amúgy meg minden az ember anyagi helyzetén múlik.
Office + levelezés + hírportálok olvasgatása + pasziánsz stb. esetén elég lehet bármi szinte.
Amennyiben tegyük fel nagyon szűkösek lennének a lehetőségeim, akkor egy 2 magos (2 mag + 2 szál i3 például, régebbi használt i5/i7) notebookra még lehet, hogy ráfanyalodnék, de még akkor is legalább 8 GB RAM-ra felbővíteném (mivel + 4GB nem vészesen drága).
Azért, ha ennél már legalább minimálisan jobban állok anyagilag, akkor kerítenék valahonnan egy rendes négymagos gépet. 2022 van már, ne feledjük.
Már új is van 150-160 körül (pl. a fent említett 11-es generációs immár négymagos i3-mal, pl. lásd i3-1125G4 processzor).
Az utolsót nem értem, miért lett ennyire lepontozva.
Nem igazán tartalmaz a válasza téves információt. (Bár egyértelmű, hogy nem egy hozzáértő felhasználó a kérdező)
De nem is értem mi a probléma a kommentemmel.
Leírtam, hogy egy ehhez hasonló gépen futtatok Linuxot és semmi gond nincs vele. Ez nem teória vagy hibás tudás. Ez egy tény. Saját tapasztalat.
Win 7 meg már nem támogatott. Vagyis nem kapsz hozzá a Microsofttól biztonsági frissítéseket és így kb mindegy milyen vírusirtót használsz mivel az alaprendszernek vannak sebezhetőségei.
Ez a laptop amit én használok a Win 10-et még elviszi. Ezért írtam, hogy TALÁN az is el fogja. De már csak 3 évig támogatják: [link]
A Win 11-nek meg hardveres korlátai vannak. 7. generáció alatt például nem támogatja az Intel processzorokat: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!