Ha újratelepítem a windowst HDD-ről SSD-re akkor egyből átáll?
Figyelt kérdés
Eddig HDD-n volt a Win10, most le akarom törölni és újra felrakni viszont egy 120GB SSD-re. A kérdés az, hogy ilyenkor a gép a formázás és lemez kiválasztása után automatikusan az SSD-t rakja be BOOT lemeznek és az lesz a C lemez vagy azt is külön át kell állítani?2022. aug. 16. 11:23
1/12 anonim 

válasza:

Az lesz a rendszerlemez ha arra telepíted.
2/12 A kérdező kommentje:
Közben elkezdtem a telepítést, kiválasztottam a pendrive-ot és el is kedte a windows telepítést. Viszont amikor az egyéni partíció formázás és kiválasztás után telepít a befejezés után újraindítja a gépet majd indulás után újra telepíteni akarja. A BIOS-ban viszont nincs a pendrive-on kívül más opció a BOOT-ra úgy hogy közben mellette írja a SATA információnál, hogy minden lemez csatlakoztatva van. Ilyenkor mit lehet tenni
2022. aug. 16. 12:26
3/12 anonim 

válasza:

"A BIOS-ban viszont nincs a pendrive-on kívül más opció a BOOT-ra"
Mert rosszul csináltad. Be sem kellett volna lépned a biosba! Akkor most reseteld a biost és kezdd elölről, helyesen.
Ezt kövesd pontosan: [link] ne a régi 'megszokásaidra' hallgass..
4/12 A kérdező kommentje:
Magát a BIOS-t hogyan lehet resetelni? BIOS-on belül a default beállítással?
2022. aug. 16. 12:52
6/12 A kérdező kommentje:
Deafultra raktam, újraindítottam, F8 után bejelöltem a telepítő pendriveot majd végigcsináltam a lépeseket de a végén megint újraindul és továbbra sem látszik más opció a boot menüben. Viszont ha másodjára is végigcsinálom a telepítést akkor a partícióknál olyan mintha telepítette volna rá a windowst csak nem arról indul és kiválasztani sem lehet.
2022. aug. 16. 13:09
7/12 anonim 

válasza:

Akkor húzd ki a pendriveot a biosban meg az ssd-t válaszd elsődlegesnek.
Ha ekkor sem bootol be akkor nem követted pontosan a leírást.
8/12 A kérdező kommentje:
Pont ez a probléma hogy nincs mit kiválasztani a pendrive-on kívül, ha meg nincs bedugva akkor semmit nem tudom kiválasztani.
2022. aug. 16. 13:44
9/12 anonim 

válasza:

Hogy van beállítva a BIOS, UEFI vagy Legacy (CSM) bootra?
10/12 A kérdező kommentje:
Közben ugyan ezt a folyamatot megcsináltam viszont a HDD-t választottam telepítés helyének. Ilyenkor is telepítés után újraindult viszont amikor beléptem a boot menübe ott már látta a HDD-t. Nem tudom, hogy az SSD-nek van-e problémája? Vagy meg kéne próbálni átdugni másik sata végre?
2022. aug. 16. 14:34
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!