Ez egy olyan PC, ami magabiztosan futtatja a mai játékokat, egy másik boot-tal (win7) a 2010-es évek játékait, másik boot-tal a 2000-es évek játékait (win XP), nyilván DOS Box-al pedig az 1980-as, 90-es évek játékait.
2022. aug. 13. 22:21
1/8 anonim válasza:
Ha építesz mai játékokra egy jó pc-t az a régieket is jól viszi.
Egy tipp, a 80-90-es évek játékait általában jobb crt monitorral játszani, mivel arra a monitorra voltak tervezve a játékok, és jobb képet produkálna! Úgyhogyy ha belefér a keretbe, akkor ajánlott venni egyet.
2022. aug. 13. 23:38
2/8 A kérdező kommentje:
Leginkább a win xp a szűk keresztmetszet, mert a mai hardware-ek úgy tudom, kompatibilitási gondokkal küzdenek. Az xp elvileg 32 biten adja a legjobb élményt, ott viszont 4gb ram-ra vagy korlátozva és a mai modern videokártyákhoz egyszerűen nincs már driver. Ezért gondolom, hogy a kérdés megválaszolása nem egyszerű.
2022. aug. 13. 23:49
3/8 anonim válasza:
A régi játékokat korhű hardveren futtasd! Úgy az igazi. (venni kell alkatrészenként)
Akiknek jó a guminô is azoknak meg ott a virtualbox.. :)
2022. aug. 14. 00:18
4/8 P.O.C. válasza:
Ilyet úgyse tudsz megvalósítani. Kénytelen leszel két külön PC -t fenntartani erre. Pl. van olyan MS-DOS játék am csak a korabeli hangkártyákat képes elfogadni. PL Sound Blaster 16..
2022. aug. 14. 05:46
5/8 A kérdező kommentje:
Jelenleg is ez van. Van egy 2008-as win XP asztali gépem, ami a 2000-es évek PC játékait futtatja, a tv alatt pedig egy xbox one gondoskodik a modernebb címekről.
Ahogy az Xbox one kezd szép lassan elmaradni a legújabb gamer PC-k mögött, úgy gondolok arra, hogy kéne egy címben szereplő "svájci bicska", de minél jobban gondolkozom ezen, annál jobban kezdek ragaszkodni a 2008-as gépemhez és valószínűleg konzol vonalon frissítek majd. Egy 2008-as akkori felső kategóriás gamer pc egyre nagyobb kincs lesz.
2022. aug. 14. 08:19
6/8 anonim válasza:
#5 szerintem egy 2008-as gép sose lesz retro. bezzeg egy pentium 1 vagy 2 procis gép 2 db woodoo2 kártyával... :)
2022. aug. 14. 09:19
7/8 anonim válasza:
Én is két gépet tartok fenn erre a célra. A modern hardverhez már nincs driver XP-re és újabban a 7-re se - az már az első Ryzen procit se támogatta, pedig még a támogatási ideje alatt jelent meg. Van egy viszonylag modern gép, meg egy 2006-os XP-vel. Ugyanarra a monitorra vannak kötve, van rajta HDMI és VGA bemenet, előbbin a modern, utóbbin a régi gép csatlakozik, az ad képet amelyik hamarabb lett bekapcsolva. A hanghoz meg vettem ebayről egy kapcsolót, át kell kattintani, hogy melyik szóljon. Remekül teszik a dolguk.
2022. aug. 14. 09:28
8/8 A kérdező kommentje:
#6 teljesen mindegy, hogyan hívjuk, a 2000-2010 közötti időszak félelmetesen jó játékokat produkált, amelyek ezek szerint korabeli gépen futnak igazán jól.
Szerintem egy 2008-as gép a 2030-as években retro gamer PC-nek lesz nehezvető. Most csak azért nem, mert még felmászik rá a win10 és netezésre használható azzal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!