A gyári beállítás törli a vírusokat?
Figyelt kérdés
Nemrég bekaphattam egy vírust mert telepítés után a telefon nagyon bellagolt és a telepített fájlt egyszerüen sehol nem találtam meg, mindenhol kerestem de sehol, lefuttattam többször is egy vírus irtót de nem talált semmit, de inkább arra jutottam hogy gyári beállítást csinálok, viszont még miután megcsináltam is vannak aggodalmaim, szóval a kérdésem hogy többszöri gyáribeállítás során törlödnek a vírusok? Sd kártyán többszöri formázás után maradhat-e vírus és ha igen akkor vissza fertőzheti-e? (Nemtudom számít-e de Samsung Galaxy a22 5g telefonom van)2022. aug. 11. 22:08
1/2 anonim válasza:
Szia!
A gyári adatok visszaállítása az esetek 99%-ában törli a vírusokat. Van azonban a maradék 1 százalék, amiről akkor beszélhetünk, ha egy vírus annyira agresszív, hogy beleépíti magát egyenesen az Android rendszer gyökerébe. Abban az esetben nem lehet mást tenni, csak újraflashelni a telefon rendszerét a gyártó által mellékelt szoftverrel.
Viszont ha a gyári visszaállítást követően úgy érzed, hogy a telefonod olyan gyors, mint azelőtt, akkor a vírust maradéktalanul eltávolítottad.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, azért aggódtam mert valamiért a memóriám 200-300mb-plusszba mozog amit nem értek, néha több is, altalaban visszaszokott állni viszont nem értem miért van ez, esetleg valami alkalmazást erre tudsz ajánlani amivel tudom figyelni mi fogyaszt memóriát, vagy melyik vírus írtót ajánlod mert jelenleg az avast-ot használom
2022. aug. 11. 22:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!