Telekom új wifit adott.Nem tudok csatlakozni a hálózathoz a tablettel, pedig beírom azt a hálózati kulcsot amit mondtak.Mi lehet a gond(böv->)?
Esetleg a 2,4GHz-es és az 5GHz-es wifidnek ugyanaz a neve, és ez összezavarja a régebbi eszközt.
Ha az, amit az #1-es mond, akkor érdemes a Telekomos router adminfelületén létrehozni egy új wifi hozzáférési pontot valami más néven (SSID), ami gyengébb titkosítással csatlakozik, és úgy kell rakni a pipákat, hogy ez az alhálózat ne lássa a fő wifit, amin a többi eszközöd van. Ugyanezt tudja a vendég wifi funkció is, szóval érdemes azt kikeresni, ha gyorsan le akarod tudni.
Pdf-ként fent van a manual az összes Telekom routerhez neten.
Típus nélkül általában:
1.Gép kábellel routerhez
2.Böngészőbe: 192.168.0.1 és ott név (általában admin), jelszó (routeren cetlin)
3.Haladó fül alatt: ha Biztonság-nál találsz WPA2/PSK beállítást, gördítve válaszd a sima WPA/PSK-t
Remélem, sikerül.
Hát ha megvan még nálad a régi, akkor mindenképp.
Én semmiképp nem ajánlanám, hogy WPA/PSK titkosításról netezzetek az összes készüléken, ez egy hanyag megoldás lenne. Vagy nyitsz egy vendéghálózatot, ahogy már korábban írtam, vagy kérj segítséget.
Az se biztos, hogy ez a baj, nekem már a 2009-es Nokia butatelefonom is kezelte a WPA2-t. Nálam a korábban már leírt probléma volt, azaz hogy dual-band a wifim, és ugyanaz volt az SSID mind két sávon (2,4GHz, 5GHz), viszont a wifi stick ezzel nem tudott mit kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!