Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop ipari védelme?

Laptop ipari védelme?

Figyelt kérdés
Szóval, hamarosan új szerszám kerül a műhelyembe, amit laptoppal kell konfigurálni. Itt viszont folyamatosan száll a por, fűrészpor. Szerintem egy átlagos gép pár óra alatt megadná magát itt. Hogyan tudom védeni? Nem vettem még meg, a laptopot, van olyan amit alapból erre terveztek? Sokat nem költenék rá, mert csak egy egyszerű szoftvert kell rajta futattni, egy 4GB memória bőven elég
2022. aug. 8. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Amit én műhelyekben láttam, ott egyszerűen oldották meg: körbe bagyulálták az egészet folpack-al. Kijelzőt, billentyűzetet, mindent.

Szükség szerint ahol kellett a levegőzésnek rés, ott kivágták a "csomagolást".

2022. aug. 8. 22:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezzel semmit nem oldok meg, a port ugyan úgy enni fogja
2022. aug. 8. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

Raksz ilyet az aljára ahol szívja be a levegőt.

2022. aug. 8. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"laptoppal kell konfigurálni"

Ezalatt azt érted hogy naponta/hetente 1x kell bekonfigurálni..? Aztán megy hónapokig. Laptopot meg elviszed az iroda szekrényébe.

Ha nonstop szükság van a gépre és webes konfigurálású akkor célszerűbb egy tablet. Ha meg win32 alkalmazás kell mindenképp akkor egy asztali gép egy csukott szekrényben ahova nem megy be a por, monitor is lehet üveg mögött, csak a billentyűzet egér lóg ki amit könnyű befóliázni és végső soron nemis túl drága (a géphez képest).

2022. aug. 8. 22:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Egy használt laptopot olcsón megkaphatsz valamelyik szervizben, kicsit, könnyűt és erős házzal. Ilyenek a DELL, a Thinkpad és a HP.

[link]

2022. aug. 9. 00:24
 6/8 anonim ***** válasza:
#4 Talán jobb lenne egy Windows-tablet, akár régi.
2022. aug. 9. 08:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Mennyit szánsz rá? Mert vannak a "Toughbook" kategóriás laptopok, mint pl ez:

[link]

Az ilyen bírja a port, nedvességet, ütést, stb. Cserébe baromi drága.

2022. aug. 9. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:

#4 vagyok, jobban belegondolva nem biztos, hogy különleges gépre lenne szükség, ha lehajtod a kijelzőt, amikor nem kell konfigurálni, egy kis fűrészportól amúgy sem megy tönkre, főleg ha nem a padlón van... Vannak kihajtható érintőképernyős gépek is viszonylag olcsón, ezt ki lehet tenni billentyűzettel lefelé:

[link]

[link]

Gyenge ugyan, de erre megfelel.

2022. aug. 9. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!