Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Léteznek igazi hackerek?

Léteznek igazi hackerek?

Figyelt kérdés
Manapság annyian mondják, hogy azok, pedig nem. Már kezdem azt gondolni, hogy az egész csak kitaláció és nincsenek is, csak mint a Mikulás meg a Húsvéti nyuszi.

2022. aug. 4. 14:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen igen...
2022. aug. 4. 14:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát barátom a hackerkedéshez nem kell természetfeletti erő vagy hasonló.

Szóval értelmetlen a példa amit felhoztál.

2022. aug. 4. 14:11
 3/12 A kérdező kommentje:
Lányként engem ez tűzbe hoz 😅Valószínűleg ezért kamuzta be eddig több pasi is, hogy az. Lassan nálam ez már egyenlő a természetfeletti erővel 🥲
2022. aug. 4. 14:16
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Nekem certem is van belőle (nem kell elhinni), de nem benne dolgozom. Szóval értem a mikéntjét és a hogyanját.

Az, hogy valaki "igazi hacker" nézőpont kérdése. Képes-e letenni egy OSCP vizsgát vagy valóban követett-e el számítógépes bűncselekményt? Azért nem mindegy. :) Meg amúgy is előfordul a pont "ráhibázott" egy hibára, mint pl. lásd a pár éve a BKK 50ft-os bérlet esete.

2022. aug. 4. 14:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Igen,mivel nem egy különgeles képesség hanem hivatás ha lehet nevezni :)

Mivel egy infos aki tényleg ért ist,ott vannak a darkweben,rendőrségnél,kommandónál,meg aki tényleg ért is :)

Nyilván nem olyan mint a filmekben hogy benyomod a nagy kodoló appot,és feltöröd a egyik tiktos szolgálatot...

2022. aug. 4. 14:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Természetesen létezik! a Húsvéti nyuszi. 😏
2022. aug. 4. 15:07
 7/12 BeefEater ***** válasza:
100%

Léteznek, persze.

Te mit értesz alatta? Én általában a régi definíció alapján használom ( [link] ez alapján még én is talán az vagyok :D

Viszont sokszor inkább a crackert értik alatta (black hat) de hallottam már pentesterektől is (ethical hacking).

2022. aug. 4. 16:48
 8/12 anonim ***** válasza:

Először is: definiáljuk, mit értünk "hackeren":

[link]

nem, nem a mozifilmek géppuskaujjú, másodpercek alatt nagyon titkos számítógépes rendszerekbe bejutó főhősét; nem az Anonymous "hacker"csoportot - akik túlnyomórészt nem (fekete kalapos) hackerekből állnak, hanem szimpla anarchista gombnyomogató "szkriptkölykökből".

Másodszor: mivel van képzés - például:

[link]

vannak tanúsítványok - többek között:

[link]

és van ilyen foglalkozás is - példának okáért:

[link]

vannak hackerek, akik közületeknél ilyesmi jellegű:

[link]

auditálásokat végeznek az adott közület megbízásából.

2022. aug. 4. 16:49
 9/12 anonim ***** válasza:
7/ Wikipedia does not have an article with this exact name.
2022. aug. 4. 17:42
 10/12 BeefEater ***** válasza:

#9, látom, te sem vagy hacker :D

A ) karakter nem tartozik az URL-hez.

2022. aug. 4. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!