Léteznek igazi hackerek?
Hát barátom a hackerkedéshez nem kell természetfeletti erő vagy hasonló.
Szóval értelmetlen a példa amit felhoztál.
Nekem certem is van belőle (nem kell elhinni), de nem benne dolgozom. Szóval értem a mikéntjét és a hogyanját.
Az, hogy valaki "igazi hacker" nézőpont kérdése. Képes-e letenni egy OSCP vizsgát vagy valóban követett-e el számítógépes bűncselekményt? Azért nem mindegy. :) Meg amúgy is előfordul a pont "ráhibázott" egy hibára, mint pl. lásd a pár éve a BKK 50ft-os bérlet esete.
Igen,mivel nem egy különgeles képesség hanem hivatás ha lehet nevezni :)
Mivel egy infos aki tényleg ért ist,ott vannak a darkweben,rendőrségnél,kommandónál,meg aki tényleg ért is :)
Nyilván nem olyan mint a filmekben hogy benyomod a nagy kodoló appot,és feltöröd a egyik tiktos szolgálatot...
Léteznek, persze.
Te mit értesz alatta? Én általában a régi definíció alapján használom ( [link] ez alapján még én is talán az vagyok :D
Viszont sokszor inkább a crackert értik alatta (black hat) de hallottam már pentesterektől is (ethical hacking).
Először is: definiáljuk, mit értünk "hackeren":
nem, nem a mozifilmek géppuskaujjú, másodpercek alatt nagyon titkos számítógépes rendszerekbe bejutó főhősét; nem az Anonymous "hacker"csoportot - akik túlnyomórészt nem (fekete kalapos) hackerekből állnak, hanem szimpla anarchista gombnyomogató "szkriptkölykökből".
Másodszor: mivel van képzés - például:
vannak tanúsítványok - többek között:
és van ilyen foglalkozás is - példának okáért:
vannak hackerek, akik közületeknél ilyesmi jellegű:
auditálásokat végeznek az adott közület megbízásából.
#9, látom, te sem vagy hacker :D
A ) karakter nem tartozik az URL-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!