Adatmentés hogy műkszik? Tfh elviszek egy rossz hdd-t egy ilyen profilú céghez. Kiexportálják a fájlokat, ha úgy akarom, mert nem emlékszek biztosan a jelszóra, vagy egy az egyben a hdd tartalmát kapom vissza, és külön történet a belépés?
Figyelt kérdés
A dolgot bonyolítja, hogy majdnem biztos vagyok a jelszóban, de mégsem.
Igen, tudom, ha normálisan megadom az első kutyám nevét visszaállításnak, vagy felírom valahová a jelszót, miután meghalt a gép és még friss, akkor nem lenne ez. Így jártam, gyökér vagyok.
2022. aug. 2. 17:56
1/9 anonim válasza:
Milyen jelszó ez? Bitlocker? Igazából mindegy, mert az adatmentés nem azt jelenti hogy egy titkosított állományt neked kibontanak és eléd teszik a tartalmát. Ha ennyire triviálisan megkerülhető lenne egy titkosítás, nem lenne értelme csinálni és semmilyen biztonságot nem adna. Van egy titkosított állomány amit helyre kell állítani, akkor egy sikeres helyreállítás után is a titkosított állományt kapod vissza, mert ez van a háttértáron is.
2/9 anonim válasza:
"elviszek egy rossz hdd-t ... jelszóra"
Miféle jelszóról van szó?
Titkosítás feltöréssel nem foglalkoznak.
Vinned kell egy másik hdd-t is a kimentett adatoknak. A mentés ára úgyis sokszorosa egy hdd árának.
3/9 A kérdező kommentje:
Sima windows felhasználói fiók jelszó. Asszem windows 7 még. Rég volt.
Igen, tudom, hogy egy vagyon :D
Az, hogy vennem kell-e egy új háttértárolót pár tízért meg nem nagyon oszt-szoroz.
2022. aug. 2. 18:18
4/9 anonim válasza:
Akkor annyira nem rossz a helyzet, mert nincs titkosítva az adat, csak a hozzáférése korlátozott. Egy másik gépbe berakva is olvashatónak kell lennie a fájloknak.
5/9 anonim válasza:
De rossz a HDD! Az adatmentők a hibát küszöbölik ki ideiglenesen, majd az adatokat átmásolják egy működő HDD-re. Ha titkosított volt, akkor titkosított marad, de a jelszóval te már ki tudod oldani, ha tudod. Ha nem, a titkosított adatokat visszakapod, aztán majd 50 év múlva amikor már olyan erős gépek lesznek, hogy a mai titkosításokat feltörni néhány óra lesz, majd feltörheted.
6/9 Gabadman válasza:
Mi baja van a Hdd-nek? Én is szoktam foglalkozni ilyen dolgokkal, ha még aktuális lenne szólj!
7/9 A kérdező kommentje:
@6 Nem tudom pontosan, de nem látja a gép. Szervizben nem tudtak vele mit kezdeni, azt mondták rossz. Sok éve volt, hogy pontosan mit mondtak, nem emlékszem, de ez volt a lényeg.
2022. szept. 12. 02:13
8/9 Gabadman válasza:
Ha csak titkositva van a Windowsos belépés miatt, az nem számít az adatokat ha külső merevlemezként egy másik gépre kötöd, akkor ha nincs nagy baja a lemeznek minden adatot vissza tudsz kapni. Hány szervizben voltál vele és hogyan próbálták meg olvasni? Egy próbát tennék vele én is, ha szeretnéd és rámbízod pár napig esetleg a rossz HDD-d. Írj privátban, ha érdekel még a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!