Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet telefonnal fizetni?

Hogy lehet telefonnal fizetni?

Figyelt kérdés
Még régebben néztem pamkutyáék egy videosorozatát. A lényege, hogy kitették őket a sivatagban és csak telefonnal fizethetnek hazáig. Ma én is ki akartam próbálni. Takarékbanknál vagyok visa kártyával. A mobilappal tudok QR kód olvasással fizetni, de az eladó nem is hallott róla.

2022. júl. 13. 09:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
NFC képes telefonnal lehet, de okosórák is vannak ilyenek. A bankkártyád digitális változatát tartalmazza az eszköz. Persze ennek vannak lépései, amin egyszer végig kell menni. Utána ugyanúgy tudod használni, mint az érintésmentes kártyát. Kell hozzá aktív mobiladat, illetve néhány vásárlás erejéig még az sem.
2022. júl. 13. 09:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Van NFC és korlátlan mobilnet
2022. júl. 13. 10:27
 3/10 anonim ***** válasza:
És térerő? Amiatt problémás minden online megoldás és nem is tudsz ellene tenni, például a BKK vonaljegy vs földalatti, ahol a Diginek nincs térereje, így hiába érvényesíteném, nem érvényesül és akaratlanul bliccelek. Offline megoldás kéne ezekre, vagy olyan online megoldás, hogy csak a terminál kommunikáljon fizetéskor (metró belépésnél meg a beléptető rendszer).
2022. júl. 13. 10:39
 4/10 anonim ***** válasza:
Bankkártyás fizetésnél ezért van 5 (?) alkalom, amikor internet nélkül is tudsz fizetni. Ha bármikor fel tud csatlakozni a telefon, akkor újra kezdődik a számolás.
2022. júl. 13. 10:42
 5/10 A kérdező kommentje:
Általában rendes boltokba fizetnék így vagy benzinkúton. Csak érdekelne a módja hogyan kell csinálni.
2022. júl. 13. 10:58
 6/10 anonim ***** válasza:

Hirtelen ezt találtam. Tudni kellene a bankodat, de nagyjából ez bemutatja.

[link]

2022. júl. 13. 11:02
 7/10 anonim ***** válasza:
51%
A Takarékban csak iPhone biztosít NFCs mobilfizetést. A megoldás, hogy igényelsz egy Curve kártyát a Curve -től, berakod az appba a Takarékbankos kártyádat, a Curve kártyát berakod a Google Pay -be, így tudni fogsz androidos telefonon keresztül is fizetni NFCvel :)
2022. júl. 13. 11:10
 8/10 anonim ***** válasza:

Biztonság szempontjából az a legjobb, ha minél kevesebb lépcsőn keresztül áramlik a pénzed. Én a bankkártyát használnám, de nyilván mindenki úgy dönt, ahogy jónak látja.

Nekem pénztárcám sincs, csak egy kártyatartóm, amiben benne vannak a plasztik kártyáim (személyitől kezdve a fizető kártyákig). Ma már hol nem lehet kártyával fizetni? Max a piacon.

2022. júl. 14. 09:08
 9/10 anonim ***** válasza:
8. Az NFC biztonság szempontjából semmiben nem tér el a plasztik kártyától. És hidd el, a köztes lépcsők sem. Rendszeresen rendelek dolgokat interneten. Ez régebben úgy ment, hogy a webáruház átirányított a bank fizetési oldalára. Ma már alig találkozom ilyennel. Barion, SimplePay, csomó más. És még nem fosztottak ki.
2022. júl. 14. 09:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Dönts belátásod szerint.

2022. júl. 14. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!