Felismerhetetlenné vált fájlokat hogy lehet törölni?
Valahogy meghibásodhatott pár fájl, mert a nevük mindenféle össze-vissza karakterekből áll, amit a Total Commander se felismerni, se átnevezni, se másolni, se semmit nem tud kezdeni velük, csak ott vannak, és foglalják a helyet. Hogy lehet megszabadulni tőlük? És mi idézhet elő ilyen meghibásodást?
Előre is köszönöm a segítséget.
Próbáltad a windows intézőből törölni?
Ha nem megy ezzel sem akkor csak a meghajtó formázásával lehet megszabadulni tőlük.
total commanderrel bemész abba a könyvtárba, ahol ezek a fájlok vannak.
minden olyat, amit meg akarsz tartani kimásolsz onnan.
amikor csak olyanok vannak benne, amiket le akarsz törülni, akkor beírod, hogy cmd és enter (az abblakfél legyen aktív, ahol a törülni való fájlok vannak!!!!)
(elkezdesz gépelni, akkor megjelenik a parncssor, ha esetleg nálad el lenne rejtve)
a felugró ablakba beírod:
del *.* (és ütsz egy entert)
visszakérdez, hogy tényleg-e, amire igent mondasz
utána becsukod az ablakot
ha minden jól megy, akkor eltüntek.
ha így sem tudod törülni, akkor valami komolyabb baj van, azt meg kellene nézni.
Ah...
Köszönetem, az Intézős megoldás bejött, sikerült törölni őket. :) A cmd-s is jó lett volna, csak az tudtommal könyvtárakkal nem működik, márpedig könyvtárak is csesződtek el így.
Erre tudtok valamit, hogy mitől romolhatnak el így? Mert igazából semmi extra nem volt, csak pár klasszikus zenei mp3, amit "lebiztonságimentettem" egy külső merevlemezre, és a külső merevlemezen lettek ilyenek (azt nem tudom, hogy rögtön a másolás után, vagy csak később, mert csak most fedeztem fel a jelenséget) - de csak ezek. Minden más érintetlen, sértetlen és hibátlan... holott az eredetijük ezeknek is teljesen rendben van, helyén van a nevük, jól olvashatóak, lejátszhatóak, meg minden.
Mitől lehetett ez az egész?
Meg még egy hasonló dolog: ha minden ékezetes karaktert tud kezelni a rendszer a fájlnevekben, akkor épp a hosszú ő-t és ű-t miért nem? Csak ezekre akad ki mindig, de mondjuk egy á-val vagy é-vel semmi baja. Ezzel mit lehet tenni?
A total commander néha nem tud mit kezdeni a fájlnevek kódolásával, én azt vettem észre...
Az ő és az ű betű nincs benne az általánosan használt, most nem jut eszembe milyen nevű (talán a latin-2?) karaktertáblában, a többi magyar ékezet viszont igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!