Melyik dobozba kell nyúlnom hogy tudjam a másik kettőt?
Informatikai kompetencia teszt kérdései között volt . De nincs elmagyarázva hogy miért , valaki tudja?
Adott 3 doboz. Az egyikben ceruzák vannak a másikban tollak, a harmadikban vegyesen. A dobozok rosszul lettek felcímkézve, így most egyikben sem az van, mint ami rá van írva. Anélkül, hogy belenéznél egy dobozból egyetlen tárgyat vehetsz ki. Melyik dobozba kell belenyúlni, hogy utána meg tudd mondani, melyikben mi van?
A helyes válasz a vegyesbe. Szerintem meg nem lehet ebből megállapítani.
Igen de aki életében nem látott ilyet mint én az nem fogja megoldani 10 perc alatt sem nemhogy 2 perc alatt. Ezt a szétválogatást is csak onnan tudtam hogy már ismertem a 81db tkömtudja mis feladatot és ott 3* 27 és ez a csapda mert egy laikus az életbe nem asszociál arra hogy a 81 ben van egy szám ami pontosan megvan 3 szor. De látod még ezek után sem tudtam megoldani ezt a 8 as osztatot pedig én is próbálkoztam hogy 3-3 és akkor marad 2 de ott is arra jutottam hogy a 2. mérés után megint fel kell raknom a 2 db ot amit kivettem .
Ez a golyós meg fingom sincs egyáltalán mi az hogy eloszlás. Kérhetem azt hogy az egyikbe fekete másikba fehér de akkor sem én húzok ,akkor is 50% az esély hogy fekete . Vagy ugyan annyit mindenből akkor meg teljesen egyforma a két doboz ,megint tök mindegy hogy melyikből húznak akkor is 50% az esély. Nem értem. Most azt állítod hogy belehet rakni a golyókat úgy hogy 100% ban fehér legyen az első húzás , úgy hogy senki nem tudja mi van a dobozban és nem is látja amit húz?
Igen (de hogy mi?)
Az egyikbe 1 fehér kerül a másikba 49 fehér és 50 fekete. 50% az esély hogy azt a dobozt választod amiben az 1 fehér golyó van, de ha nem, akkor csaknem 50 hogy fehéret húzol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!