Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért tart ennyi ideig egy...

Miért tart ennyi ideig egy egyszerű videó vágás?

Figyelt kérdés
Csak egy videót félbe szerettem volna vágni, a videó egy óra a vágás pedig egy RX 470-nel és FFmpeg-gel 20 perc volt. Miért tart eddig? Lehet hogy rosszul gondolom és képzelem el, de az én fejemben az van hogy a kellő részt a szoftver kiszedi, és átmenti egy másik fájlba. Úgy néz ki, hogy ez nem így van, de miért nem?
2022. júl. 1. 20:13
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg azért, mert az eredetihez képest más formátumba mented a videót, tehát a gépnek újra kell kódolni a a képet/hangot. Ha ugyanabba a formátumba mented (direct stream copy), akkor a kulcsképkocka miatt nem pontosan ott engedi vágni a videót a program, ahol szeretnéd, hanem ahol a keyframe van.

Ha pedig minden képkocka keyframe, akkor a video mérete miatt tart sokáig a vágott rész mentése.

Egyébként milyen méretű a videó? Értek ezalatt képkockaméretet pixelben, és időtartamot is.

2022. júl. 1. 20:20
 2/2 A kérdező kommentje:

Upsz, bocsánat valóban benéztem, nem is másoltam és nem is GPU-val indítottam el :')

Ez így tökéletes:

ffmpeg -ss 00:59:30.0 -i i.mp4 -c copy output.mp4

2022. júl. 1. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!