Miért rontja el a messenger és az insta a képeim minőségét?
Figyelt kérdés
Pl imessage-en teljesen jól átmennek és amiket kapok másoktól azzal sincs gond, viszont amit felteszek a napomhoz pl az nagyon gáz. Beállításoknál már megcsináltam h a netnek megfelelő minőség, de wifiről és mobilnetről is nézhetetlen képek lesznek feltöltve2022. jún. 15. 19:25
1/5 anonim válasza:
Régen, mintha lett volna egy opció, hogy ezt megakadályozzuk. De mint indok, hogy miért teszi ezt. Szimplán azért, hogy kevesebb adatot fogyasszon az eszköz, és talán a facebook is. Mármint, gyenge minőségű képnél, tegyük fel, 10 mb-os képet feltöltesz, és letöltöd, abból pár 100 kb-os lesz, ez csodálatosan hangzik, viszont ha megnézed a képet, akkor elvan morzsolódva, hibás lesz. Nincs véletlenül az app beállításaiban opció a kikapcsolásra?
2/5 A kérdező kommentje:
Csak videókra vonatkozó van, ott pedig két opció van, az egyik ami alacsony adatforgalomhoz - tehát gyengébb minőség, a másik pedig optimalizált - az hálózathoz igazodva - viszont wifin is teljesen gáz… másoknál ezt nem tapasztalom. Ha videót küldök konkrétan nézhetetlen. :( Azért köszönöm
2022. jún. 15. 20:17
3/5 anonim válasza:
Rendben, és nincs mit :) Viszont, én azt mondom, hogy talán google drive-ból lehet megoldani valahogy. Mármint emlékszek, hogy a google drive-os kép, úgy ment át, hogy látni lehetett, de lehet rosszul tudom.
4/5 anonim válasza:
Egyrészt a kevesebb tárterület miatt, másrészt az egységes tárolási formátum miatt.
Utóbbit szerintem nem kell ecsetelnem. A legtöbb szolgáltatás így működik. Pl. Youtube-ra is akármilyen támogatott formátumot feltölthetsz, de azt a háttérben a saját formátumára alakítja egyből.
Egy-egy kép vagy videó nem fog számottevő tárterületet elfoglalni, de gondold el, hogy egyszerre hányan, és mennyit töltenek fel! Muszáj valahogy optimalizálni, ha fenn akarnak tartani ingyenesen egy ilyen szolgáltatást.
5/5 A kérdező kommentje:
De en pl megkapok sokkal jobb minoseget, amit nalam feltolt pedig nezhetetlen szamomra is es a fogado szamara is, ezert erdekes es bosszanto 😕
2022. jún. 26. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!