Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért rontja el a messenger...

Miért rontja el a messenger és az insta a képeim minőségét?

Figyelt kérdés
Pl imessage-en teljesen jól átmennek és amiket kapok másoktól azzal sincs gond, viszont amit felteszek a napomhoz pl az nagyon gáz. Beállításoknál már megcsináltam h a netnek megfelelő minőség, de wifiről és mobilnetről is nézhetetlen képek lesznek feltöltve
2022. jún. 15. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
41%
Régen, mintha lett volna egy opció, hogy ezt megakadályozzuk. De mint indok, hogy miért teszi ezt. Szimplán azért, hogy kevesebb adatot fogyasszon az eszköz, és talán a facebook is. Mármint, gyenge minőségű képnél, tegyük fel, 10 mb-os képet feltöltesz, és letöltöd, abból pár 100 kb-os lesz, ez csodálatosan hangzik, viszont ha megnézed a képet, akkor elvan morzsolódva, hibás lesz. Nincs véletlenül az app beállításaiban opció a kikapcsolásra?
2022. jún. 15. 19:28
 2/5 A kérdező kommentje:
Csak videókra vonatkozó van, ott pedig két opció van, az egyik ami alacsony adatforgalomhoz - tehát gyengébb minőség, a másik pedig optimalizált - az hálózathoz igazodva - viszont wifin is teljesen gáz… másoknál ezt nem tapasztalom. Ha videót küldök konkrétan nézhetetlen. :( Azért köszönöm
2022. jún. 15. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Rendben, és nincs mit :) Viszont, én azt mondom, hogy talán google drive-ból lehet megoldani valahogy. Mármint emlékszek, hogy a google drive-os kép, úgy ment át, hogy látni lehetett, de lehet rosszul tudom.
2022. jún. 15. 20:25
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt a kevesebb tárterület miatt, másrészt az egységes tárolási formátum miatt.

Utóbbit szerintem nem kell ecsetelnem. A legtöbb szolgáltatás így működik. Pl. Youtube-ra is akármilyen támogatott formátumot feltölthetsz, de azt a háttérben a saját formátumára alakítja egyből.

Egy-egy kép vagy videó nem fog számottevő tárterületet elfoglalni, de gondold el, hogy egyszerre hányan, és mennyit töltenek fel! Muszáj valahogy optimalizálni, ha fenn akarnak tartani ingyenesen egy ilyen szolgáltatást.

2022. jún. 15. 22:08
 5/5 A kérdező kommentje:
De en pl megkapok sokkal jobb minoseget, amit nalam feltolt pedig nezhetetlen szamomra is es a fogado szamara is, ezert erdekes es bosszanto 😕
2022. jún. 26. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!