Miért igényelhez ekkora processzorhasználatot a Chrome?
Youtube például nagyon lassú még 480px-es videóval is. Feladatkezelőben megnéztem, van hogy 75-95%-ot is ír a processzor a Chrome.exe-re.
Esetleg valaki találkozott már ilyennel, miért igényel ekkora processzorhasználatot?
Ha gyenge a videokártya/grafikus chip a gépedben akkor a processort kénytelen használni a program.bár ez nagyon régi gépeknél lehet gond.milyen
procid és kártyád van?
Egészen egyszerűen azért, mert valószínűleg kegyetlenül eljárt az idő a géped fölött és ahogy írták: a 10 évvel ezelőtti Windows nem ugyanaz mint ma, a 10 évvel ezelőtti Chrome (vagy bármilyen más böngésző) sem ugyanaz mint ma és a régi Youtube sem az, mint ma. Biztos lehetne valamit reszelni rajta ilyen-olyan beállításokkal, de az a gép amit ennyire kegyetlenül leterhel egy youtube videócska, az már nem való napi használatra.
Csak az összehasonlítás miatt: nekem egy 2 éves középkategóriás laptopom van, kb. 30 tab van Chromeban megnyitva, ha elindítok egy full HD videót, akkor a procit 1-1,5%-ban terheli, a videókártyát meg 3-5%-ban.
VGA driver rendben van? (Hardveres gyorsítás van?) Szoftveres gyorsítás esetén képes kegyetlenül pörgetni még az "erősebb" procikat is.
Egyébként az előttem szólók mindent leírtak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!