Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sims 4-hez töltöttem le egy...

Sims 4-hez töltöttem le egy olyan modot ami munkát ad a játékhoz, de nem tudom a simet elkísérni munkába?

Figyelt kérdés
Megvan a get to work kiegészítőm, a munka helyét is lehelyeztem a galériából, letöltöttem hozzá minden modot. Mi lehet a hiba?

2022. jún. 1. 20:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Pontosan melyik modot használod? Kompatibilis a jelenlegi játék verziójával, mit ír a modder? (Nézd meg a többi mododat is, ne legyen a játékodban régi, elavult verziójú mod) Ill. jól teleptetted, nincs néhány fájl túl mélyen a mappákban? Megvannak a szükséges modok (pl. XML injector, vagy más egyéb alap mod, ha szükséges hozzá?) Olvasd el még egyszer a mod leírását és vedd biztosra, hogy minden meg van-e, minden jó helyen van-e.

Esetleg töltsd le TwistedMexi Better Exceptions modját, ha még nincs meg. Segt elkapni a hibás modokat meg a bugokat. Ha beleteszed a játékodba és betöltesz egy háztartást, el fog kezdeni szkennelni. Pár percbe beletellhet, ezt várd ki. Utána kapni fogsz egy jelentést, ebben (angolul) leírja, ha valami gond van. Fel fogja hívni a figyelmed arra, ha valami gond van, vagy túl mélyen van egy fájl a mappáidban.

Ha minden teljesen jó és kompatibilis a mod (elvileg), akkor vegyél ki minden más modot a játékodból (leszámítva ezt, és a működéséhez szükséges modokat) és nézd meg, működik-e. Meglehet, hogy kompatibilitási probléma van egy másik moddal. Ha működik, akkor az 50/50 metódussal* keresd meg, melyik mod a probléma. Ha kevesebb modod van, akkor egyesével is kipróbálhatod őket. A lényeg hogy meg kell találni, melyikkel van gond.

Ha nem működik még akkor se, ha a szükséges fájlokon kívül nincs bent semmi, akkor megpróbálhatod megjavítani a játékod, hátha valami bugos. Ha ez sem segít, akkor lépj kapcsolatba a modderrel és mondd el neki a problémád, hogy miket próbáltál, és mik voltak az eredmények.

* Hagyd bent a modot, amivel az új karriereket kaptad, illetve a hozzá szükséges modokat. Utána fogd a "mods" mappádban lévő modok felét, tedd bele a játékodba és nézd meg, működik-e a karrier. Ha működik, akkor a problémás mod nem ebben a félben van, ha nem működik, akkor ezek között van. Amelyik félben nincs hiba, azt tedd egy mappába. A hibás félnek a felét vedd megint, tedd be a játékba, és nézd meg, megy-e a mod. Így tovább. Így előbb-utóbb eljutsz ahhoz a modhoz, ami a problémát okozza.

Sajnos így látatlanban senki sem fogja tudni megmondani, mi a baj. Menj végig a lépéseken, el fog tartani egy darabig ha sok modod van, de nincs nagyon más verzió.

Esetleg a Better Exceptions generálhat egy Last Exception fájlt amiből ki lehet olvasni, mi a hiba, de nem biztos hogy okosabb leszel tőle, lehet csak annyit fog mondani hogy két mod ugyan azt a fájlt próbálja egyszerre átírni, és akkor megintcsak ki kell találnod, melyik két mod okozza. Sajnos muszáj átfésülni a modjaidat, ha ez történik.

2022. jún. 28. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!